Woning isoleren Sint-Huibrechts-Hern

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Huibrechts-Hern? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een aantal stappen zoals dubbel glas of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je uiteenlopende informatie over isolatie Sint-Huibrechts-Hern. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als isolatie van de spouwmuur en minerale wol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-huibrechts-hern-3730

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Meer invloed op de temperatuur
 • Kies voor een beter milieu
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieLimburg
GemeenteHoeselt
Postcode3730
Gasverbruik20.300 kWh
Stroomverbruik3350 kWh
Gemiddelde energierekening€159,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In het volgende stukje bekijk jij de meest rendabele methodes om een woning in Sint-Huibrechts-Hern te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Huibrechts-Hern is interessant beginnend bij € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en een fors lagere energierekening. De kosten zijn ongeveer €1800 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Huibrechts-Hern kost om en nabij de €5050. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1170. De potentiële besparing ligt op €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12200. Hiermee bespaar je grofweg €960 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens onderscheiden we nog een aantal mogelijke oplossingen. In onderstaande tekst benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Huibrechts-Hern (mei 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en tegelijk een energiezuinige maatschappij? Isoleren van jouw huis in Sint-Huibrechts-Hern is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2000 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de totale kosten in het geval je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Huibrechts-Hern. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie zie je welk bedrag je kunt besparen en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4000)
€805
(€5500)
€1140
(€9300)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€175
(€1900)
€330
(€2750)
Spouwmuur€260
(€750)
€520
(€2175)
€940
(€3000)
HR++ glas€250
(€2600)
€310
(€3675)
€430
(€4500)
isolatie sint-huibrechts-hern 3730

Gangbare Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Huibrechts-Hern?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Huibrechts-Hern isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Essent of Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een prettig binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3675 en dat bespaart tot €320 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Kies dan meteen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Vandaar achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder tref je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie over isolatiepremie in Hoeselt

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Hoeselt aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoeselt
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door ons stappenplan kom je met een isolatieplan Sint-Huibrechts-Hern wat dan voldoet aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Huibrechts-Hern voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Huibrechts-Hern. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vier onderdelen leiden tot een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment