Woning isoleren Vreren

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Vreren? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via enkele acties zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel en radiatorisolatie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Vreren. We gaan aan de slag met vraagstukken over isolerende raamfolie en koudeval. Meteen besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-vreren-3700

 • Minder energielasten
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Vermindering Milieu-impact
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Minder afhankelijkheid van gasprijzen

ProvincieLimburg
GemeenteTongeren
Postcode3700
Gasverbruik20.230 kWh
Stroomverbruik3315 kWh
Gemiddelde energierekening€158,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna achterhaal jij de aantrekkelijkste onderdelen om jouw woning in Vreren te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vreren is financieel toegankelijk (rond de € 710 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €200 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en verlaagt het energiegebruik. De kosten zijn zo’n €1650 en je bespaart al snel €260 per jaar. De gemakkelijkste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vreren kost +/- €5200. Ben jij een klusser? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1000. Het voordeel loopt al gauw op tot €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11900. Het rendement is ong. €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Overigens zien we diverse aantrekkelijke opties. Hieronder behandelen we de interessantste uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Vreren (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Vreren kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2550 m3. Dat komt neer op €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Vreren. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per soort tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3400)
€885
(€7100)
€1180
(€8350)
Vloerisolatie€130
(€1450)
€205
(€2100)
€315
(€3250)
Spouwmuur€265
(€1500)
€650
(€2000)
€815
(€3350)
HR++ glas€195
(€2825)
€260
(€3925)
€375
(€5225)
isolatie vreren 3700

Bekende Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vreren?

Waarom mijn woning in Vreren isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525 en dat bespaart tot €265 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar ontdekt u wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse maatregelen als vloer-, gevel of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een handig overzicht van het huidige assortiment. Te koop bij populaire bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Tongeren

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Tongeren aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Tongeren
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Beobank ecokrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door middel van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Vreren wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. D.m.v. een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, gammele muren of een lekkend riool. Ga naar de isolatiedeskundige in Vreren voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Vreren. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties leiden tot een fijn en comfortabel binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een optimaal wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment