Woning isoleren Waltwilder

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Waltwilder? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een isolatiemaatregel zoals het dak isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website tref je nuttige informatie over isolatie Waltwilder. Je leest uitvoerig over topics als HR++ glas en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-waltwilder-3740

 • Lagere energienota
 • Temperatuur in eigen hand
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.420 kWh
Stroomverbruik3410 kWh
Gemiddelde energierekening€161,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een hoger energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand check jij de meest rendabele onderdelen om je woning in Waltwilder te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waltwilder is aantrekkelijk (vanaf plusminus € 720 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €250 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn gemiddeld €1850 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Waltwilder kost om en nabij de €5750. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €950. De potentiële besparing ligt op €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Daarmee bespaar je ong. €830 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er nog meer rendabele vormen. In onderstaande tekst beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Waltwilder (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Waltwilder is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2125 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1425 per 12 maanden. Op deze pagina bekijk je de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Waltwilder. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- negen jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3700)
€595
(€7050)
€1140
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€215
(€1750)
€305
(€3450)
Spouwmuur€265
(€950)
€700
(€2275)
€890
(€3625)
HR++ glas€190
(€2125)
€335
(€3875)
€445
(€4775)
isolatie waltwilder 3740

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Waltwilder?

Waarom juist nu mijn huis in Waltwilder isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus of Lampiris, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je energiekosten bespaart. Verder neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3600 en besparen tot €275 p/jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige investeringen zoals isolatie van vloer, dak of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. Onderstaand lees je een handig overzicht van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Informatie over isolatiepremie in Bilzen

Met behulp van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bilzen aanbiedt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Isolatieplannen met de buren? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? D.m.v. ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Waltwilder wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Middels een warmtescan ontdek je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Waltwilder voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat zijn financiële eisen? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere regionale isolatiebedrijven in Waltwilder. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond klimaat in huis en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een goede ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een prettig klimaat in huis. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment