Woning isoleren Rijkhoven

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rijkhoven? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie binnenkant gevel of verwarmingsbuizen isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Rijkhoven. Je komt meer te weten over onderwerpen als warmtereflecterende folie en subsidie Isolatie juli 2024. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-rijkhoven-3740

 • Significant lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Veel lokale specialisten

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.400 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€161,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn doorgaans prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de aantrekkelijkste onderdelen om jullie woning in Rijkhoven te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rijkhoven is goed te betalen (vanaf ongeveer € 720 voor een rijtjeshuis) en de potentiële besparing ligt op €255 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en veel minder stookkosten. De prijzen zijn zo’n €1950 en je bespaart al snel €210 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiechape, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Rijkhoven kost doorgaans €5350. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1230. De besparing loopt op tot €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11200. Het rendement is plusminus €780 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Overigens noemen we allerlei mogelijke werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Rijkhoven (juli 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van de woning in Rijkhoven is dan een zeer geschikte maatregel. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2875 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €800 (jaarlijks). Onderstaand kijken we naar de kosten (bij benadering) wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rijkhoven. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- zeven jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3200)
€795
(€5350)
€1060
(€8400)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€175
(€1800)
€400
(€2800)
Spouwmuur€180
(€925)
€680
(€2075)
€950
(€3575)
HR++ glas€200
(€2175)
€310
(€4075)
€435
(€5125)
isolatie rijkhoven 3740

Professionele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Rijkhoven?

Waarom zou ik mijn huis in Rijkhoven isoleren?

Een gedegen woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een maatschappij als Engie en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een aangenaam klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3250, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je wat er aan warmte weglekt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder tref je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Gamma, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Belangrijke details over isolatiepremie in Bilzen

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Bilzen voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Rijkhoven wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Rijkhoven voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Rijkhoven. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Dergelijke investeringen bieden jou een prettig klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment