Woning isoleren Hees

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Hees? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Door middel van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder en kieren dichten kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina check je diverse informatie over isolatie Hees. We bespreken onderwerpen als buisisolatie en koudebruggen. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-hees-3740

 • Flinke besparing
 • Minder last van trek en tocht
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Brandbeschermend
 • Minder gebonden aan de toenemende gasprijs

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik3380 kWh
Gemiddelde energierekening€160,88

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. Bijgaand vind je de interessantste onderdelen om een woning in Hees te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hees is goed te betalen (vanaf ongeveer € 990 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €240 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn ongeveer €1675 en het bespaart circa €230 p/jaar. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Hees kost +/- €5650. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. De besparing loopt op tot €890 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het rendement is plusminus €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest populaire alternatieven.

 • Isolatie garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Isoleren schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isoleren van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Hees (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of wellicht een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw woning in Hees is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2775 m3. De besparing komt neer op €825 per jaar. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Hees. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de totale kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met een royale 5% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3550)
€725
(€4650)
€940
(€8150)
Vloerisolatie€115
(€1050)
€270
(€1600)
€395
(€2750)
Spouwmuur€180
(€1400)
€740
(€2550)
€855
(€3075)
HR++ glas€220
(€2850)
€260
(€3775)
€420
(€5125)
isolatie hees 3740

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Hees?

Waarom juist nu mijn huis in Hees isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Engie of Antargaz, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3475, dat betekent een winst van 205 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. In de box hieronder lees je meer info over de meest populaire soorten. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Info over isolatiepremie in Bilzen

Dankzij een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Bilzen voor jou kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met gevel-, vloer of dakisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van de adviezen van onze specialisten ontwikkel je het isolatieplan Hees wat dan voldoet aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en maak een rondje om te kijken wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Hees voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Hees. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment