Woning isoleren Mopertingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mopertingen? Degelijke isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van muren en radiatorfolie plaatsen heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder check je uiteenlopende informatie over isolatie Mopertingen. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de garage en Rc-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-mopertingen-3740

 • Een flink lagere energierekening
 • Een prettige leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Rust en comfort in huis
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLimburg
GemeenteBilzen
Postcode3740
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3390 kWh
Gemiddelde energierekening€161,19

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand bekijk je de interessantste stappen om jullie woning in Mopertingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte beter vast, en het biedt een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mopertingen is financieel toegankelijk (om en nabij de € 860 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en flink lagere energiekosten. De kosten variëren rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiechape. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mopertingen kost zo’n €4450. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €690, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11100. Je profiteert van ong. €900 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog een aantal populaire alternatieven. In het gedeelte hierna benoemen we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mopertingen (februari 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en natuurlijk een groenere wereld? Isoleren van jouw huis in Mopertingen is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2800 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €850 p/jaar. Hieronder calculeren we de hoogte van de investering als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Mopertingen. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de prijzen veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kan men terugverdienen in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3300)
€675
(€5300)
€1210
(€8500)
Vloerisolatie€160
(€1450)
€205
(€2400)
€375
(€2950)
Spouwmuur€210
(€900)
€540
(€2100)
€905
(€3450)
HR++ glas€200
(€2300)
€315
(€3275)
€415
(€5000)
isolatie mopertingen 3740

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Mopertingen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mopertingen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als Mega of Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3275 en dat bespaart tot €315 per jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Hieronder ontdek je een samenvatting van het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: prima materiaal, geen last van storende geluiden
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Bilzen

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Bilzen kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bilzen
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je het geld niet hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Mopertingen wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Mopertingen voor uitgebreid advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Mopertingen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen dragen bij aan een comfortabel binnenklimaat en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment