Woning isoleren Chaineux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Chaineux? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als HR++ glas en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website bekijk je nuttige informatie over isolatie Chaineux. Denk aan items als isolerende raambekleding en houten vloer isoleren. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-chaineux-4650

 • Snel terugverdiend
 • Weinig last meer van vocht
 • U stoot minder CO2 uit
 • Minder last van lawaai van straat
 • De woning neemt in waarde toe

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode4650
Gasverbruik23.370 kWh
Stroomverbruik3385 kWh
Gemiddelde energierekening€173,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. In de volgende paragraaf check je de interessantste werkzaamheden om jouw woning in Chaineux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en dat zorgt voor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Chaineux is goed te betalen (vanaf € 970 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 per jaar (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €280 p/jaar. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Chaineux kost ongeveer €4650. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten worden geschat op zo’n €12100. Daarmee bespaar je circa €930, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder zien we verscheidene alternatieve mogelijkheden. In het gedeelte hieronder praten we over de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Chaineux (juli 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Chaineux kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2700 m3. De besparing komt neer op €900 per jaar. Onderstaand kijken we naar de verwachte kosten zodra dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Chaineux. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan veel voordeliger.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per mogelijkheid zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3700)
€725
(€6000)
€930
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1300)
€295
(€1950)
€380
(€3150)
Spouwmuur€230
(€1725)
€580
(€2025)
€900
(€3325)
HR++ glas€200
(€2300)
€280
(€3975)
€355
(€4500)
isolatie chaineux 4650

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Chaineux?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Chaineux isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €210, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke activiteiten zoals isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Herve

Via een speciale premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius 0
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Herve aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herve
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Dankzij de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Chaineux wat conformeert aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Chaineux voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Chaineux. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen hebben als resultaat een gezond leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment