Woning isoleren Saint-Remy

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Saint-Remy? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een aantal stappen zoals schuin dak isoleren en isolerende kozijnen en deuren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die ontzettend rendabel zijn. Op ons isolatie portaal check je waardevolle informatie over isolatie Saint-Remy. We gaan aan de slag met topics als deuren isoleren en R-waarde. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-saint-remy-4672

 • Flinke besparing
 • Een prettig leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Geluidswerende werking
 • Ruime keuze in aannemers

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode4672
Gasverbruik23.490 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€175,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze website check je de meest populaire acties om jullie woning in Saint-Remy te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Remy kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 720 voor een kleine woning) en je profiteert van een besparing tot wel €260 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De kosten fluctueren rond de €1825 en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, icynene, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Saint-Remy kost om en nabij de €5400. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1110. De besparing loopt op tot €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De kosten worden geschat op zo’n €12000. Hiermee bespaar je pakweg €880 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog een aantal mogelijke opties. In het volgende overzicht praten we over de meest interessante opties.

 • Garage isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Saint-Remy (februari 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en een bewuste maatschappij? Isoleren van de woning in Saint-Remy is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2150 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €800 p/jaar. Hieronder komen we met de totale prijs wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Saint-Remy. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 8 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3350)
€815
(€7200)
€940
(€8200)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€205
(€1850)
€360
(€3250)
Spouwmuur€175
(€1325)
€540
(€2625)
€860
(€3575)
HR++ glas€210
(€2925)
€340
(€4300)
€395
(€4600)
isolatie saint-remy 4672

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Saint-Remy?

Wat is het voordeel van mijn woning in Saint-Remy isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Mega en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond leefklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3700, waarbij u een besparing realiseert van €230 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo check je wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is wel duurder dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitgebreide activiteiten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze pagina lees je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Gamma, Dema, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Alles over de huidige isolatiepremie in Blégny

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Blégny aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw woning of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blégny
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Op basis van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Saint-Remy wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan check je op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Saint-Remy voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Saint-Remy. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een optimaal leefklimaat en veel minder stookkosten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een professionele ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment