Woning isoleren Trembleur

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Trembleur? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een isolatiemaatregel zoals vloerisolatie of radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er isolerende maatregelen die financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Trembleur. We zoomen in op thema’s als tochtstrips of tochtbanden en de groene lening. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-trembleur-4670

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieLuik
GemeenteBlégny
Postcode4670
Gasverbruik23.450 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€174,77

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Zonde, want zo zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand vind je de meest populaire manieren om jullie woning in Trembleur te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Trembleur is voordeling (vanaf € 730 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €270 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven zijn gemiddeld €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €240 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als glaswol, steenwol, folie, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Trembleur kost doorgaans €5650. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €970. De potentiële besparing ligt op €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Je profiteert van ongeveer €800 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we diverse mogelijke opties. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Trembleur (mei 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Trembleur is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €900 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be ontdek je de hoogte van de investering als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Trembleur. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3950)
€855
(€4800)
€990
(€8250)
Vloerisolatie€120
(€1500)
€245
(€2300)
€325
(€2850)
Spouwmuur€230
(€950)
€740
(€2700)
€850
(€3450)
HR++ glas€215
(€2025)
€280
(€3375)
€435
(€4600)
isolatie trembleur 4670

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Trembleur?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Trembleur isoleren?

Een solide woningisolatie betekent minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3150, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €325 per jaar. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Ingrijpende projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze pagina ontdek je een handig overzicht van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Handy Home, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Blégny

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Blégny aanbiedt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blégny
Het is evident: je kunt enorm besparen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Trembleur wat aansluit op jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan warmtedoorlatend glas, oude muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Trembleur voor advies op maat.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het aanpakken van het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Trembleur. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment