Woning isoleren Magnée

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Magnée? Degelijke isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals spouwmuurisolatie en isolatie van deuren kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina komen we met waardevolle informatie over isolatie Magnée. We staan stil bij thema’s als radiatorfolie aanbrengen en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-magnee-4623

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Tevens geluidsisolatie
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieLuik
GemeenteFléron
Postcode4623
Gasverbruik23.290 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€172,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande woningen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website ontdek je de interessantste manieren om een woning in Magnée te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Magnée kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 930 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €285 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De prijzen variëren rond €1675 en de besparing loopt op tot €185, ieder jaar weer. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, folie, dekens, glaswol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Magnée kost zo’n €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1030. De besparing loopt op tot €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11500. De winst is ongeveer €880 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er verscheidene aantrekkelijke mogelijkheden. Hierna beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Magnée (april 2024)?

Wil jij bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van de woning in Magnée is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar. Hierna vind je de uiteindelijke kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Magnée. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3750)
€645
(€7300)
€1060
(€8400)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€195
(€1650)
€365
(€3600)
Spouwmuur€340
(€1075)
€490
(€2675)
€855
(€3350)
HR++ glas€250
(€2025)
€275
(€3200)
€370
(€4950)
isolatie magnee 4623

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Magnée?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Magnée isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Essent of Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het leidt tevens tot een comfortabel klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder merk je een toename van comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3325 en dat levert gemiddeld op €250 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Dan zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote acties zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze pagina ontdek je een samenvatting van veel toegepaste manieren. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Brico, Gamma, Dema, Hubo, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Fléron

Via een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Fléron op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minstens 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Fléron
Het is simpel: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via ons stappenplan kom je met een isolatieplan Magnée wat conformeert aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Magnée voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Magnée. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen leiden tot een aangenaam en prettig klimaat en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Investeer in een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment