Woning isoleren Xhendelesse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Xhendelesse? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals dakisolatie of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je bruikbare informatie over isolatie Xhendelesse. We staan stil bij items als de schuur isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-xhendelesse-4652

 • Lagere maandlasten
 • Bescherm tegen vocht
 • Goed voor het milieu
 • Een rustigere woning (geluid)
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode4652
Gasverbruik23.410 kWh
Stroomverbruik3405 kWh
Gemiddelde energierekening€174,15

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand bekijk je de aantrekkelijkste werkzaamheden om jouw woning in Xhendelesse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Xhendelesse is goedkoop (al vanaf € 930 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per 12 maanden (kosten december 2023).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De onkosten zijn gemiddeld €1750 en je profiteert van een besparing tot wel €275 per jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Xhendelesse kost +/- €4650. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1050. Je energiekosten dalen flink, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11100. De winst is pakweg €940 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er meerdere aantrekkelijke mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Xhendelesse (december 2023)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten en natuurlijk een bewuste gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Xhendelesse is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2800 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1225 per jaar. Hierna vind je de kosten (bij benadering) wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Xhendelesse. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een royale 5% spaarrekening. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4000)
€755
(€4750)
€1070
(€9500)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€270
(€2600)
€395
(€2850)
Spouwmuur€295
(€1350)
€440
(€1900)
€780
(€3000)
HR++ glas€245
(€2375)
€290
(€4225)
€375
(€4450)
isolatie xhendelesse 4652

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Xhendelesse?

Waarom juist nu mijn huis in Xhendelesse isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Watz en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975, dat betekent een winst van 345 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaal je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige maatregelen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Onderstaand tref je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Je kunt het ook zelf kopen bij grotere bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie rondom isolatiepremie in Herve

Dankzij de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Herve meebetaalt.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herve
Het is simpel: je kunt enorm besparen met isoleren van dak, gevel of vloer. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door middel van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Xhendelesse wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn geen HR++ glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Xhendelesse voor een speciaal consult.

 2. Bepaal het budget

  Wat zijn financiële eisen? Het dak renoveren is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Xhendelesse. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze acties dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Het werkschema is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment