Woning isoleren Julémont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Julémont? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van enkele acties zoals bijvoorbeeld triple glas of radiatorfolie aanbrengen kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder ontdek je nuttige informatie over isolatie Julémont. We bespreken zaken als radiatorisolatie en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-julemont-4650

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezonde leefomgeving
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Minder storende geluiden
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieLuik
GemeenteHerve
Postcode4650
Gasverbruik23.390 kWh
Stroomverbruik3395 kWh
Gemiddelde energierekening€173,85

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn standaard goed geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website bekijk jij de interessantste methodes om je woning in Julémont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Julémont is financieel toegankelijk (al vanaf +/- € 710 voor een tussenwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €280 per 12 maanden (kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1900 en het bespaart circa €190 per jaar. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, PUR schuim, chips, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Julémont kost doorgaans €5500. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12300. Het rendement is ongeveer €840 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we allerlei populaire oplossingen. Hierna beoordelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Julémont (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van een woning in Julémont is dan misschien wel iets voor jou. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2300 m3. Dat is dus al gauw €1250 p/jaar. Op deze pagina tref je de verwachte kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Julémont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een 4 procent spaarrente. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€4100)
€695
(€4500)
€970
(€9350)
Vloerisolatie€130
(€1300)
€220
(€2550)
€345
(€3450)
Spouwmuur€400
(€1550)
€730
(€2725)
€900
(€3125)
HR++ glas€215
(€2100)
€280
(€3425)
€415
(€4825)
isolatie julemont 4650

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Julémont?

Waarom zou ik mijn woning in Julémont isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als OCTA+ of Antargaz, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3100 en besparen tot €300 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo zie je waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Grote onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Onderstaand bekijk je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Gamma, Brico, Dema, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: heeft een drukvaste eigenschap
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Herve

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Herve aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herve
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met gevel-, dak of vloerisolatie. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Julémont wat overeenstemt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Julémont voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Julémont. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een aangenaam leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment