Woning isoleren Boom

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Boom? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen als tussenwanden isoleren of isolatie van de dakkapel heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je waardevolle informatie over isolatie Boom. Je kunt denken aan items als spouwmuurisolatie en energiebespaarlening. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-boom-2850

 • Flinke besparing
 • Weinig last meer van vocht
 • Verantwoorde investering
 • Voor iedere portemonnee
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieAntwerpen
GemeenteBoom
Postcode2850
Gasverbruik21.660 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€169,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe huizen met een goed energielabel zijn veelal gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina zie je de interessantste acties om een woning in Boom te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een aangename leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Boom is aantrekkelijk beginnend bij € 900 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De kosten liggen rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €215 p/jaar. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, folie, dekens. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Boom kost je zo’n €5600. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12500. Dit levert op plusminus €840 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog een aantal populaire mogelijkheden. In het gedeelte hieronder bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Boom (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van een huis in Boom is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. Dat komt neer op €1150 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be check je de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Boom. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dak-isolatie heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€665
(€6350)
€980
(€8950)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€240
(€2450)
€385
(€2950)
Spouwmuur€375
(€1600)
€620
(€2550)
€835
(€3325)
HR++ glas€215
(€2250)
€310
(€4275)
€435
(€5300)
isolatie boom 2850

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Unilin
 • Bauder
 • IKO enertherm
 • Kingspan

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Boom?

Waarom zou ik mijn huis in Boom isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Trevion, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal wooncomfort en de woning neemt in waarde toe. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175 en dat bespaart tot €350 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar wordt het duidelijk waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. In de box hieronder check je praktische info over de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Big Mat, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Aanvragen van isolatiepremie in Boom

Via een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Boom op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Boom
Het mag duidelijk zijn: je kunt besparen op de energiekosten met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Dankzij het advies hieronder creëer je een isolatieplan Boom wat past bij jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed in welke mate de woning is aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Boom voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Boom. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een gezonde leefomgeving en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment