Woning isoleren Niel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Niel? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van haalbare maatregelen als vloerisolatie of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna ontdek je diverse informatie over isolatie Niel. Bijvoorbeeld items als isolatie van de schuur en Pur Isolatieplaten. Direct aan de slag? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-niel-2845

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Minder tocht in huis
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Beschermt ook tegen brand
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieAntwerpen
GemeenteNiel
Postcode2845
Gasverbruik21.650 kWh
Stroomverbruik3525 kWh
Gemiddelde energierekening€169,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte in huis door kieren, ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij oude huizen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand vind jij de meest rendabele methodes om je woning in Niel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Niel is voordeling (om en nabij de € 860 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €280 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De tarieven zijn ongeveer €1750 en het bespaart circa €230 p/jaar. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Niel kost gemiddeld €4750. Plannen dit zelf te doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1140. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €13200. Je profiteert van ong. €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er diverse populaire alternatieven. In het gedeelte hieronder beoordelen we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Niel (mei 2024)?

Wil jij graag lagere energielasten of een duurzame toekomst? Isoleren van een woning in Niel is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2450 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar. Op deze pagina vind je de totale kosten op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Niel. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met 6% rente. Dakisolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4000)
€595
(€6650)
€910
(€8800)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€280
(€2650)
€320
(€3350)
Spouwmuur€225
(€850)
€490
(€2450)
€795
(€3675)
HR++ glas€200
(€2550)
€260
(€3200)
€395
(€4975)
isolatie niel 2845

Gangbare Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Meer weten over het isolatiebedrijf in Niel?

Waarom juist nu mijn huis in Niel isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Watz en Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens neem het leefcomfort toe: minder tocht en kou rond het raam en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3250 en dat bespaart tot €205 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Dan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse maatregelen zoals dak-, vloer of gevelisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Op deze website check je meer info over het actuele aanbod. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Brico, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home, Big Mat, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Niel

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Niel in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Niel
Het mag duidelijk zijn: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Echter, om te besparen op de energiekosten heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Andere opties zijn speciale groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Niel wat aansluit op je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, traditionele muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Niel voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Niel. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren gegarandeerd in een gezond wooncomfort en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen wordt mede bepaald door je budget.

 5. Slim ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment