Woning isoleren Mechelen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Mechelen? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Heb je een oudere woning? Dankzij enkele acties als bijv. dakisolatie of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over isolatie Mechelen. Je kunt denken aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de spouw en Rc-waarde. Direct aan de slag? Vul je gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-mechelen-2800

 • Lagere energiekosten
 • Een prettig wooncomfort
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieAntwerpen
GemeenteMechelen
Postcode2800
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€168,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dit scenario verdwijnt de warmte in huis door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de regel prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden bespaart veel energiekosten, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Hierna achterhaal jij de meest rendabele manieren om een woning in Mechelen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Mechelen is financieel toegankelijk (plusminus € 950 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €270 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven variëren rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Let op: dit kan alleen als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Mechelen kost je zo’n €5100. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1190. Het voordeel loopt al gauw op tot €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11800. Het rendement is ongeveer €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zijn er diverse alternatieve alternatieven. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest interessante mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isoleren van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Mechelen (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een bewuste maatschappij? Isoleren van woning/huis in Mechelen is dan een uitstekende oplossing. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2950 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1450 per jaar. Hierna ontdek je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Mechelen. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3250)
€725
(€7250)
€1060
(€8750)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€270
(€2200)
€355
(€3400)
Spouwmuur€285
(€1675)
€690
(€2750)
€880
(€3525)
HR++ glas€240
(€2575)
€295
(€4175)
€430
(€4900)
isolatie mechelen 2800

Actuele Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Mechelen?

Waarom zou ik mijn woning in Mechelen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz en Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas & HR++ glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3475 en dat bespaart tot €290 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Dan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Diepgaande activiteiten als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van een heleboel materialen. Op deze pagina tref je meer info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Mechelen

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Mechelen aanbiedt.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Mechelen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Mechelen wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Met een warmtescan wordt het duidelijk waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Mechelen voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Mechelen. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen bieden sowieso een prettig wooncomfort en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel klimaat in huis. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment