Woning isoleren Rumst

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rumst? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel als bijv. isolatie binnenkant gevel en isolatie van verwarmingsbuizen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze website vind je diverse informatie over isolatie Rumst. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en XPS Isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-rumst-2840

 • Elke maand besparen op energie
 • Een prettig klimaat in huis
 • Een verantwoorde warme woning
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieAntwerpen
GemeenteRumst
Postcode2840
Gasverbruik21.640 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€169,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal degelijk geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In de paragraaf hierna achterhaal jij de meest interessante toepassingen om je woning in Rumst te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Je huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rumst kan erg voordelig (vanaf ongeveer € 900 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €245 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De onkosten liggen rond €1650 en het bespaart circa €185 per jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie resulteert in onnodige energiekosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Rumst kost ongeveer €5150. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €760 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Daarmee bespaar je om en nabij €760 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Verder noemen we verscheidene vaak toegepaste opties. Hierna behandelen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isoleren garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Rumst (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van woning/huis in Rumst is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand calculeren we de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Rumst. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3150)
€795
(€7300)
€1010
(€9250)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€225
(€1800)
€325
(€3550)
Spouwmuur€250
(€1025)
€700
(€2650)
€820
(€3450)
HR++ glas€245
(€1975)
€310
(€3250)
€395
(€4775)
isolatie rumst 2840

Professionele Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Rockwool
 • Isover
 • Kingspan Unidek
 • Illbruck

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rumst?

Waarom zou ik mijn woning in Rumst isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in een lagere energierekening bij een energiebedrijf als Engie en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een aangename leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3625 en geeft een besparing van €225 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende werkzaamheden als isoleren van dak, gevel of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Hieronder lees je een korte omschrijving van het actuele aanbod. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Dema, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: een gesloten celstructuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Rumst

Met hulp van de geldende premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Rumst aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Rumst
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar onderschat niet, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Rumst wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, verouderde muren of een lekkend riool. Informeer bij de isolatiedeskundige in Rumst voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Installateurs vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Rumst. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met slimme ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettige leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment