Woning isoleren Bonheiden

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Bonheiden? Een solide isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Met een investering als isolatie van de bodem of dakkapel isoleren worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website check je uiteenlopende informatie over isolatie Bonheiden. Dit gaan om bijvoorbeeld items als de spouw isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bonheiden-2820

 • Structureel lagere energiekosten
 • Aangenamer wonen
 • Draag bij aan een milieu
 • Je kunt klein beginnen
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieAntwerpen
GemeenteBonheiden
Postcode2820
Gasverbruik21.620 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,06

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Besteed hier dus aandacht aan. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand check je de meest rendabele acties om jullie woning in Bonheiden te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Bonheiden is goed te betalen (vanaf plusminus € 990 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €245 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De tarieven bedragen zo’n €1825 en je profiteert van een besparing tot wel €220 p/jaar. De makkelijkste vorm is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, PUR schuim, isolatiematrassen, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Bonheiden kost zo’n €4900. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1000. De besparing loopt op tot €750, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12300. De winst is pakweg €840 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog een aantal rendabele oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de meest populaire alternatieven.

 • Garage isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Bonheiden (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en uiteraard een energiezuinige samenleving? Isoleren van woning/huis in Bonheiden is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €900 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze website ontdek je de totale prijs in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Bonheiden. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Begin dan maar met afwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€575
(€6250)
€1110
(€8000)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€180
(€1950)
€365
(€3550)
Spouwmuur€215
(€1725)
€620
(€2475)
€880
(€3600)
HR++ glas€195
(€2425)
€275
(€3300)
€350
(€4425)
isolatie bonheiden 2820

Bekende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Soprema
 • Ursa
 • Siniat
 • Fermacell

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bonheiden?

Waarom zou ik mijn huis in Bonheiden isoleren?

Een degelijke woningisolatie mondt uit in een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals OCTA+ of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3200, waarbij u een besparing realiseert van €280 per jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar achterhaal je waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grote activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtstrips aanbrengen, kopen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. In de box hieronder tref je meer info over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Dema, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Brico, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bonheiden

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt worden investeringen in de woning zeker interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Bonheiden kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bonheiden
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Onthoud wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Meteen werk van maken? Via het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Bonheiden wat strookt met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan zie je hoeveel warmte de woning verliest. Onder andere enkel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Bonheiden voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Bonheiden. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal klimaat in huis en veel lagere gaskosten. Waar je mee begint bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een comfortabele leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment