Woning isoleren Braine-Le-Château

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Braine-Le-Château? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van schuine dak en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Braine-Le-Château. Je leest uitvoerig over vraagstukken over schuin dak isoleren en ventilatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-braine-le-chateau-1440

 • Veel geld besparen
 • Een optimale leefomgeving
 • Verantwoorde investering
 • Dempt het geluid
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBraine-Le-Château
Postcode1440
Gasverbruik20.380 kWh
Stroomverbruik3490 kWh
Gemiddelde energierekening€163,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn vaak behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna check je de meest populaire toepassingen om je woning in Braine-Le-Château te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Braine-Le-Château is goed te betalen (plusminus € 850 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €220 per 12 maanden (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en bespaart veel energie. De kosten zijn ongeveer €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €250 elk jaar opnieuw. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Braine-Le-Château kost gemiddeld €5150. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1200. De besparing loopt op tot €810 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12000. Het voordeel is circa €830 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast kennen we nog meer interessante vormen. In de volgende paragraaf vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Braine-Le-Château (juli 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en ook een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Braine-Le-Château is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1000 (jaarlijks). Op deze pagina vind je de totale kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Braine-Le-Château. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Beschik je over spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6 procent spaarrente. Dak-isolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3850)
€765
(€4750)
€1090
(€9250)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€220
(€2200)
€355
(€3450)
Spouwmuur€285
(€925)
€680
(€2375)
€860
(€3150)
HR++ glas€210
(€2800)
€325
(€3100)
€380
(€4650)
isolatie braine-le-chateau 1440

Actuele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Recticel
 • Petralana
 • Illbruck
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Braine-Le-Château?

Waarom zou ik mijn huis in Braine-Le-Château isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder als Engie en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3700 en geeft een besparing van €230 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor een heleboel materialen. Onderstaand check je praktische info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Dema. De top-merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Info over isolatiepremie in Braine-Le-Château

Met hulp van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Braine-Le-Château meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braine-Le-Château
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen dankzij woningisolatie. Maar onderschat niet, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? Met de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Braine-Le-Château wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan achterhaalt u wat de zwakke punten van de woning zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Braine-Le-Château voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Braine-Le-Château. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze stappen bieden jou een comfortabele leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment