Woning isoleren Waterloo

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Waterloo? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij enkele acties zoals de zolder isoleren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je diverse informatie over isolatie Waterloo. Je leest uitvoerig over zaken als de zolder isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-waterloo-1410

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteWaterloo
Postcode1410
Gasverbruik20.340 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€162,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Jammer, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. In het volgende stukje tref je de aantrekkelijkste onderdelen om een woning in Waterloo te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Waterloo is goedkoop beginnend bij € 790 voor een tussenhuis) en je bespaart al snel €185 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en bespaart veel energie. De kosten fluctueren rond de €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €205, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als dekens, steenwol, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Waterloo kost je zo’n €4750. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1020. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11100. Het voordeel is ongeveer €890 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0noemen we nog een aantal populaire opties. In het volgende overzicht bespreken we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van schuur: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isolatie: Minder last van ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Waterloo (juli 2024)?

Is jouw doel ook bezuinigen op de energiekosten en een bewuste toekomst? Isoleren van woning/huis in Waterloo is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2550 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1375 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina berekenen we de hoogte van de investering in het geval je kiest voor een isolatiespecialist in Waterloo. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€3650)
€735
(€6950)
€910
(€8050)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€205
(€2600)
€340
(€3200)
Spouwmuur€245
(€1475)
€560
(€2225)
€805
(€3575)
HR++ glas€210
(€2250)
€340
(€4000)
€405
(€4625)
isolatie waterloo 1410

Actuele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Waterloo?

Waarom juist nu mijn huis in Waterloo isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energieleverancier zoals Luminus en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3550 en dat levert gemiddeld op €275, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Daardoor zie je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige projecten als gevel-, dak of vloerisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie plakken en klimaatfolie voor plafond.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor velerlei geschikte materialen. Onderstaand lees je meer info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Hubo, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: lage lambda-waarde / warmtedoorgangscoëfficiënt
 • PIR: zeer geschikt voor hergebruik
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Info over isolatiepremie in Waterloo

Door de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Waterloo meebetaalt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Waterloo
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente die er speciaal is voor inwoners met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Geholpen door de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Waterloo wat conformeert aan jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Dankzij een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Waterloo voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Leuk detail: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Waterloo. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam warm huis en bespaart veel energie. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een optimaal klimaat in huis. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment