Woning isoleren Braine-L’Alleud

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Braine-L’Alleud? Goede isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als bijv. de schuur isoleren of kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met handige informatie over isolatie Braine-L’Alleud. Je leest uitvoerig over topics als isolerende raamfolie en ventilatieroosters. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-braine-l-alleud-1420

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Een verantwoorde keuze
 • Speciale groene leningen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieWaals Brabant
GemeenteBraine-L’Alleud
Postcode1420
Gasverbruik20.350 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€162,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire onderdelen om je woning in Braine-L’Alleud te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als gevolg een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Braine-L’Alleud is financieel toegankelijk (rond de € 850 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €185 op jaarbasis (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven zijn gemiddeld €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €250, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, isolatiechape, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Braine-L’Alleud kost doorgaans €5400. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. Je energiekosten dalen flink, tot wel €740, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12000. Dit levert op ongeveer €810 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we diverse mogelijke uitvoeringen. Hieronder bespreken we de populairste oplossingen.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel isolatie: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Braine-L’Alleud (april 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van een huis in Braine-L’Alleud is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €950 per 12 maanden. Onderstaand check je de totale kosten als je kiest voor een isolatiespecialist in Braine-L’Alleud. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€575
(€7200)
€920
(€8950)
Vloerisolatie€120
(€1350)
€250
(€2500)
€350
(€3450)
Spouwmuur€315
(€900)
€710
(€2300)
€900
(€3075)
HR++ glas€195
(€2650)
€335
(€3875)
€430
(€5025)
isolatie braine-l-alleud 1420

Gangbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Braine-L’Alleud?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Braine-L’Alleud isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel binnenklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3775 en dat bespaart tot €315 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest effectieve maatregelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Grote activiteiten zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze pagina ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Gamma, Handy Home, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Braine-L’Alleud

Dankzij de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Braine-L’Alleud aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braine-L’Alleud
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Aan de hand van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Braine-L’Alleud wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Braine-L’Alleud voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Braine-L’Alleud. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vormen leiden tot een prettig klimaat in huis en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een aangenaam binnenklimaat. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment