Woning isoleren Rebecq

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Rebecq? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een investering zoals muren isoleren of radiatorisolatie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina check je bruikbare informatie over isolatie Rebecq. We bespreken topics als de buitengevel isoleren en steenwol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-rebecq-1430

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimale leefomgeving
 • Een verantwoorde warme woning
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieWaals Brabant
GemeenteRebecq
Postcode1430
Gasverbruik20.360 kWh
Stroomverbruik3480 kWh
Gemiddelde energierekening€163,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dit scenario verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina ontdek jij de meest interessante methodes om een woning in Rebecq te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Rebecq is interessant (vanaf plusminus € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €275 (jaarlijkst, kosten april 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De onkosten bedragen zo’n €1700 en het resultaat is zo’n €285 per jaar. De eenvoudigste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, icynene, glaswol. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Rebecq kost doorgaans €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €980. Het voordeel loopt al gauw op tot €800 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12600. Hiermee bespaar je plusminus €870 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder noemen we allerlei vaak toegepaste oplossingen. Hierna bespreken we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Ook in de winter een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Zolder-isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Rebecq (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een duurzame toekomst? Isoleren van woning/huis in Rebecq is dan een uitstekende oplossing. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2050 m3. Dat komt neer op €1025 (jaarlijks). Hierna tref je de uiteindelijke kosten wanneer je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Rebecq. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3900)
€615
(€5300)
€1020
(€9250)
Vloerisolatie€155
(€1200)
€245
(€2600)
€380
(€3100)
Spouwmuur€265
(€1175)
€550
(€2550)
€935
(€3550)
HR++ glas€235
(€2100)
€290
(€4225)
€395
(€4725)
isolatie rebecq 1430

Gangbare Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Bauder
 • HPX
 • Fermacell
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Rebecq?

Waarom moet ook ik mijn huis in Rebecq isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op lagere energiekosten bij een maatschappij als Luminus en Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3150 en dat levert gemiddeld op €320 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat op dit moment al geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Ingrijpende acties als dak-, vloer of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op deze website komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Rebecq

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De netbeheerder Fluvius 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Rebecq aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Rebecq
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Rebecq wat dan voldoet aan jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Rebecq voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere regionale isolatiebedrijven in Rebecq. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, vloer en spouw.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze onderdelen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en een significant lagere energierekening. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een aangename leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment