Woning isoleren Nivelles

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Nivelles? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen als spouwmuurisolatie of isolerende kozijnen en deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je diverse informatie over isolatie Nivelles. Je leest uitvoerig over items als isolatie van de buitengevel en EPS isolatie. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-nivelles-1400

 • Flinke besparing
 • Geen vochtproblemen
 • Een verantwoorde warme woning
 • Maak je huis stiller
 • Veel lokale specialisten

ProvincieWaals Brabant
GemeenteNivelles
Postcode1400
Gasverbruik20.330 kWh
Stroomverbruik3465 kWh
Gemiddelde energierekening€162,67

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Jammer, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop bekijk jij de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Nivelles te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Nivelles kan zeer goedkoop (ongeveer € 730 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 per jaar (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn ongeveer €1950 en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, chips. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Nivelles kost je zo’n €5250. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. De potentiële besparing ligt op €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13300. Het rendement is pakweg €850 per jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere mogelijkheid is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we verschillende alternatieve opties. In onderstaande tekst behandelen we de meest populaire vormen.

 • Isoleren garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren van dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nivelles (mei 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van woning/huis in Nivelles is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2150 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1350 op jaarbasis. Onderstaand berekenen we de totale prijs op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Nivelles. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 4% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3350)
€715
(€6900)
€1210
(€9150)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€295
(€1900)
€370
(€3350)
Spouwmuur€205
(€1200)
€610
(€2550)
€800
(€3275)
HR++ glas€190
(€2800)
€300
(€3225)
€375
(€5200)
isolatie nivelles 1400

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Petralana
 • Borgh
 • Isolatieshop
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Nivelles?

Waarom mijn woning in Nivelles isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Engie of Trevion, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3500 en geeft een besparing van €305 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier achterhaal je waar de meeste warmte ontsnapt en wat de eerste stappen dus zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie plakken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Hieronder lees je nuttige informatie over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Brico, Hubo, Dema, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: vrij van stof, en jeukt niet
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Belangrijke details over isolatiepremie in Nivelles

Dankzij de huidige premies wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Nivelles kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 woningen in dezelfde straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Nivelles
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, als je wilt besparen op je energierekening zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente bedoeld voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Door gebruik te maken van ons stappenplan kom je met een isolatieplan Nivelles wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Uitgangspunt is de opleverdatum en raadpleeg bij eerdere bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Met behulp van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Nivelles voor uitgebreid advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Het dak voorzien van een extra schil is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Nivelles. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze vier onderdelen bieden jou een gezond wooncomfort en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettige leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment