Woning isoleren Ciplet

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Ciplet? Goede isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals je spouwmuur isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Onderstaand vind je uiteenlopende informatie over isolatie Ciplet. We zoomen in op onderwerpen als isolatie van de gevel en Rc-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Vul het formulier in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ciplet-4260

 • Snelle terugverdientijd
 • Minder schimmel en vocht in huis
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Interessanter wohnobjekt

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode4260
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€171,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand tref je de meest rendabele manieren om je woning in Ciplet te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis houdt de warmte binnenboord, en biedt daardoor een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ciplet is interessant (vanaf € 930 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven liggen rond €1775 en je bespaart al snel €270 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, glaswol, dekens, icynene. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ciplet kost ongeveer €4950. Klus je zelf graag thuis? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De besparing loopt op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €13300. Hiermee bespaar je grofweg €860 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast kennen we verschillende rendabele werkzaamheden. In onderstaande tekst beschrijven we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Ciplet (mei 2024)?

Streef jij naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van een huis in Ciplet is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1075 per jaar. Hierna berekenen we de gemiddelde kosten wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Ciplet. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en voor een spouwmuur is dat maar zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€4350)
€635
(€7150)
€910
(€8800)
Vloerisolatie€120
(€1050)
€265
(€2600)
€330
(€3600)
Spouwmuur€360
(€1475)
€610
(€2575)
€935
(€3075)
HR++ glas€225
(€2375)
€340
(€3600)
€425
(€4750)
isolatie ciplet 4260

Gangbare Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ciplet?

Wat is het voordeel van mijn woning in Ciplet isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3975, dat betekent een winst van 340 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier check je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige werkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen kan je al veel aanpakken. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Hierna check je een samenvatting van veel gebruikte types. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: een van de goedkoopste oplossingen
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Braives

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Braives kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Braives
Het is duidelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Aan de hand van het onderstaande stappenplan kom je met een isolatieplan Ciplet wat in lijn is met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan zie je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om de afwezigheid van dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Ciplet voor uitgebreid advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere professionele isolatiebedrijven in Ciplet. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze vormen dragen bij aan een gezond klimaat in huis en maken dat je minder energie gebruikt. Waar jij mee start bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment