Woning isoleren Oteppe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oteppe? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de bodem isoleren of isolatie van deuren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website ontdek je diverse informatie over isolatie Oteppe. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als warmtereflecterende folie en koudebruggen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-oteppe-4210

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Zet het milieu op 1
 • Beschermt ook tegen brand
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLuik
GemeenteBurdinne
Postcode4210
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€168,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dan zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze pagina lees jij de aantrekkelijkste toepassingen om jullie woning in Oteppe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Oteppe is interessant (al vanaf +/- € 790 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €285 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn gemiddeld €1875 en het rendement ligt op zo’n €220 p/jaar. De gemakkelijkste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Oteppe kost je zo’n €5500. Kun jij ook veel zelf doen? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1090. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11800. Daarmee bespaar je grofweg €760, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0zien we diverse rendabele oplossingen. Hieronder behandelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isolatie van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Voorkomt schimmel en vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Oteppe (juli 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Oteppe kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2650 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1250 (jaarlijks). Op deze website kijken we naar de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Oteppe. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten een stuk lager.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5,5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3150)
€675
(€6000)
€980
(€8400)
Vloerisolatie€145
(€1100)
€230
(€2100)
€340
(€2800)
Spouwmuur€395
(€825)
€740
(€2475)
€935
(€3025)
HR++ glas€195
(€2300)
€260
(€4225)
€415
(€5150)
isolatie oteppe 4210

Populaire Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Oteppe?

Waarom juist nu mijn huis in Oteppe isoleren?

Een degelijke woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Mega en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Dat houdt vervolgens in: een gezond klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Overigens merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3025 en besparen tot €290 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op die manier ontdek je waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met een korte omschrijving van de diverse mogelijkheden. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Burdinne

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Burdinne aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Burdinne
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Dankzij het advies hieronder bouw jij je eigen isolatieplan Oteppe wat past bij je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Middels een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Oteppe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Oteppe. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een lekker warm huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een gezond wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment