Woning isoleren Boëlhe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Boëlhe? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Via enkele acties zoals isolatie van platte dak of isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er verschillende opties met een prima rendement. Hierna bekijk je bruikbare informatie over isolatie Boëlhe. Dit gaan om bijvoorbeeld zaken als tussenwanden isoleren en koudebruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-boelhe-4250

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Kies voor een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieLuik
GemeenteGeer
Postcode4250
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik3510 kWh
Gemiddelde energierekening€169,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. In de paragraaf hierna ontdek je de interessantste methodes om een woning in Boëlhe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Boëlhe is aantrekkelijk (al vanaf € 840 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €250 (jaarlijkst, tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €240 p/jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, icynene, glaswol, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Boëlhe kost doorgaans €5700. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1150. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest veel minder warmte. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11000. Het rendement is ong. €830 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0zien we allerlei rendabele alternatieven. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isolatie: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Boëlhe (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en ook een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van jouw huis in Boëlhe kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1075 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Boëlhe. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is in lijn met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per doel zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€4150)
€715
(€6500)
€920
(€9200)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€275
(€1700)
€395
(€2750)
Spouwmuur€355
(€925)
€620
(€2675)
€855
(€3025)
HR++ glas€210
(€1925)
€275
(€4175)
€370
(€5000)
isolatie boelhe 4250

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Boëlhe?

Waarom zou ik mijn huis in Boëlhe isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op een lagere energienota bij een maatschappij zoals Mega of Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimaal wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3900 en dat levert gemiddeld op €335 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Grootse activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met een klein budget kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld dichten van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Op deze website lees je kort & bondige info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de betere bouwmarkt als Gamma, Hubo, Big Mat, Dema, Brico, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Geer

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Geer op dit vlak doet.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geer
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met behulp van het onderstaande stappenplan ontwikkel je het isolatieplan Boëlhe wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Onder andere geen HR++ glas, afgeleefde muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Boëlhe voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel wil je uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan een reguliere spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Boëlhe. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen hebben als resultaat een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Wat je als eerste doet bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig binnenklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment