Woning isoleren Waret-L’Evêque

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Waret-L’Evêque? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld isolatie van binnenmuren en isolatie van de dakkapel worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die financieel erg interessant zijn. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Waret-L’Evêque. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de schuur en stappenplan woningisolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-waret-l-eveque-4217

 • Maandelijkse lagere energiekosten
 • Een aangename leefomgeving
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Ook geluidswerend
 • Hogere woningwaarde

ProvincieLuik
GemeenteHéron
Postcode4217
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€169,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn vaak kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dit vaak niet zo. Later isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop achterhaal je de interessantste acties om je woning in Waret-L’Evêque te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Waret-L’Evêque is goed te betalen (al vanaf +/- € 920 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €220 op jaarbasis (prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten zijn zo’n €1700 en het bespaart flink geld, tot wel €255, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Waret-L’Evêque kost gemiddeld €4900. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €800 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €12200. Het rendement is om en nabij €910, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

Verder bestaan er nog een aantal vaak toegepaste werkzaamheden. Hieronder benoemen we de meest rendabele mogelijkheden.

 • Garage-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isolatie van schuur: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Waret-L’Evêque (juli 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van jouw huis in Waret-L’Evêque is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. Dat is dus al gauw €1100 (jaarlijks). Op deze website vind je de verwachte kosten in het geval je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Waret-L’Evêque. Kan je zelf goed klussen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n zeven jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort vind je de potentiële besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€845
(€5350)
€1070
(€9050)
Vloerisolatie€120
(€1250)
€275
(€1600)
€400
(€3250)
Spouwmuur€360
(€1225)
€720
(€2075)
€890
(€3225)
HR++ glas€195
(€2975)
€285
(€3025)
€415
(€5400)
isolatie waret-l-eveque 4217

Populaire Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Waret-L’Evêque?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Waret-L’Evêque isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een aangenaam binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3525 en geeft een besparing van €225 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Dan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de snelle winsten zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden als isolatie van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine investering zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie aanschaffen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren allerlei materialen. Op deze website check je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Brico, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Héron

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Héron meebetaalt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Héron
Het mag duidelijk zijn: je kunt fors besparen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? D.m.v. het advies hieronder creëer je een isolatieplan Waret-L’Evêque wat strookt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Geholpen door een warmtescan zie je op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Waret-L’Evêque voor persoonlijk advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere goede isolatiebedrijven in Waret-L’Evêque. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een optimaal binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Slim ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een comfortabel wooncomfort. Dit kan met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment