Woning isoleren Acosse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Acosse? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering als bijv. de spouw isoleren en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Acosse. We zoomen in op thema’s als isolatie van de zolder en EPS isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-acosse-4219

 • Lagere energienota
 • Minder schimmel, vocht en tocht in huis
 • Beperk de CO-2 uitstoot
 • Interessante energiebespaarlening
 • Een woning met energielabel A of B

ProvincieLuik
GemeenteWasseiges
Postcode4219
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de paragraaf hierna ontdek je de interessantste manieren om je woning in Acosse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte beter vast, met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Acosse is interessant (plusminus € 750 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €255 per jaar (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en bespaart veel energie. De prijzen zijn gemiddeld €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €195, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiematrassen, chips, PUR schuim, EPS parels. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Acosse kost ongeveer €5450. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €860 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €11100. De winst is pakweg €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder onderscheiden we nog meer populaire mogelijkheden. In het gedeelte hierna benoemen we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Acosse (juli 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van jouw huis in Acosse is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2725 m3. De besparing komt neer op €1225 (jaarlijks). Hierna calculeren we de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Acosse. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn in dat geval stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3100)
€625
(€6600)
€1160
(€9250)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€215
(€1850)
€395
(€3100)
Spouwmuur€350
(€1500)
€500
(€1975)
€860
(€3200)
HR++ glas€200
(€2775)
€300
(€3775)
€370
(€4700)
isolatie acosse 4219

Actuele Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Acosse?

Wat is het voordeel van mijn woning in Acosse isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een prettige leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3800 en dat bespaart tot €225 p/jaar. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo check je wat er aan warmte weglekt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Diepgaande acties als isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je kort & bondige info over het actuele aanbod. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Handy Home, Brico, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat. De beste merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: neemt geen vocht op

Alles over de huidige isolatiepremie in Wasseiges

Mede door een speciale premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Wasseiges kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wasseiges
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Met de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Acosse wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar de meeste warmte ontsnapt. Het kan gaan om geen HR++ glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Acosse voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Acosse. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden sowieso een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. Waar je mee begint is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Slim ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor een prettig klimaat in huis. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment