Woning isoleren Tourinne

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Tourinne? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een isolatiemaatregel als de spouwmuur isoleren of kieren dichten heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Tourinne. Je leest uitvoerig over thema’s als isolatie van verwarmingsbuizen en Pur Isolatieplaten. Hoe kan ik isoleren en besparen? Voer jouw persoonlijke gegevens in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-tourinne-4263

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een gezond binnenklimaat
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • Snel te plaatsen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieLuik
GemeenteBraives
Postcode4263
Gasverbruik21.960 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€172,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario verliest je huis veel warmte door kieren, ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn veelal behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, is een groene investering, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze pagina zie je de interessantste toepassingen om jullie woning in Tourinne te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en faciliteert een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Tourinne kan zeer goedkoop (om en nabij de € 940 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De prijzen zijn ongeveer €1925 en het bespaart flink geld, tot wel €195 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn chips, PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Tourinne kost ongeveer €5750. Doe je het zelf? Dan kost het circa €1240. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €780, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Hiermee bespaar je circa €790 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Wat ook interessant is, is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Daarnaast bestaan er diverse vaak toegepaste oplossingen. Hierna beschrijven we de meest rendabele vormen.

 • Garage isolatie: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Ook in de winter een warme schuur
 • Zolder isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Tourinne (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een lagere energierekening en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Tourinne is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning kan er veel bereikt worden. Isolatie van een woning van voor 1974 kan een aardgas besparing realiseren van 2750 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1275 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be komen we met de hoogte van de investering zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Tourinne. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van een dak kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 6 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per optie tonen we de maximale besparing met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€3200)
€605
(€4900)
€1100
(€8850)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€270
(€2650)
€330
(€2850)
Spouwmuur€230
(€1450)
€470
(€1900)
€950
(€3150)
HR++ glas€215
(€1950)
€275
(€3800)
€360
(€4550)
isolatie tourinne 4263

Erkende Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Tourinne?

Waarom zou ik mijn huis in Tourinne isoleren?

Een goede woningisolatie biedt jou een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals OCTA+ of Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een comfortabel wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3025, waarbij u een besparing realiseert van €200 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Vraag een warmtescan aan. Dan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je kort & bondige info over de diverse mogelijkheden. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Handy Home, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Dema, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Braives

Door gebruik te maken van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De speciale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Braives aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Braives
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Maar, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor heb je wel een beetje budget nodig. Als het nu gewoon te duur is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Tourinne wat aansluit op speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door middel van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of lekkages. Zoek een isolatiedeskundige in Tourinne voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Tourinne. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze stappen leiden tot een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment