Woning isoleren Brasschaat

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Brasschaat? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de schuur isoleren en tochtwering heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina komen we met belangrijke informatie over isolatie Brasschaat. Dit gaan om bijvoorbeeld topics als dubbel glas en K-waarde. Direct actie ondernemen? Vul je gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-brasschaat-2930

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Een keuze voor de toekomst

ProvincieAntwerpen
GemeenteBrasschaat
Postcode2930
Gasverbruik21.730 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€170,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een hoger energielabel zijn in de regel correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze website tref je de meest interessante acties om jouw woning in Brasschaat te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Brasschaat kan zeer goedkoop (rond de € 890 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €230 per 12 maanden (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1775 en de winst ligt rond de €200 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Voorwaarde is wel dat de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, glaswol, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Brasschaat kost +/- €4800. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1240. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €12600. Hiermee bespaar je grofweg €980 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog een aantal mogelijke oplossingen. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest interessante uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte isolatie: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de kosten van isolatie in Brasschaat (mei 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en natuurlijk een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Brasschaat is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2325 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1225 per 12 maanden. Hieronder calculeren we de totale kosten in het geval je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Brasschaat. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de kosten erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is in lijn met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel kan jij kijken hoeveel het oplevert met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3500)
€595
(€7350)
€1160
(€8800)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€265
(€2050)
€305
(€2750)
Spouwmuur€360
(€1100)
€660
(€2075)
€845
(€3550)
HR++ glas€235
(€2850)
€325
(€3025)
€385
(€4850)
isolatie brasschaat 2930

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Blauwplaat
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Brasschaat?

Waarom mijn woning in Brasschaat isoleren?

Een solide woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een maatschappij als OCTA+ en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit betekend concreet een gezond binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3500 en dat levert gemiddeld op €215 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter wat er aan warmte weglekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grootse acties zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo. Erkende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: is erg brandbaar

Info over isolatiepremie in Brasschaat

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Brasschaat meebetaalt.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brasschaat
Het is evident: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Brasschaat wat past bij jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Brasschaat voor persoonlijk advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de opbrengst van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse plaatselijke isolatiebedrijven in Brasschaat. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren in een aangenaam warm huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een comfortabel leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment