Woning isoleren Bornem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bornem? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen zoals isolatie binnenkant gevel en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be ontdek je bruikbare informatie over isolatie Bornem. Denk aan thema’s als isolerende raambekleding en steenwol. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-bornem-2880

 • Besparen op energiekosten
 • Een prettige leefomgeving
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Gunstig ten tijde van verkoop

ProvincieAntwerpen
GemeenteBornem
Postcode2880
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3545 kWh
Gemiddelde energierekening€170,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans goed geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Bijgaand tref je de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Bornem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een prettige leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Bornem is betaalbaar (rond de € 710 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €195 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) houdt warmte in huis en een significant lagere energierekening. De onkosten liggen rond €1625 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim, chips. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Bornem kost je zo’n €5550. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1140. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €12700. Dit levert op pakweg €860 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Verder zijn er nog een aantal interessante vormen. Hierna beoordelen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Kruipruimte-isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bornem (juli 2024)?

Wil jij graag minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een duurzame wereld? Isoleren van jouw huis in Bornem is dan een zeer geschikte maatregel. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2975 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar. Op isolatiespecialisten.be check je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Bornem. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de prijzen veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€785
(€6700)
€1220
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1500)
€270
(€1550)
€350
(€3600)
Spouwmuur€395
(€1325)
€750
(€2425)
€870
(€3500)
HR++ glas€235
(€2550)
€260
(€3575)
€420
(€5400)
isolatie bornem 2880

Professionele Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Siniat
 • Rockwool
 • Eurofast
 • Simson

Meer weten over het isolatiebedrijf in Bornem?

Wat is het voordeel van mijn woning in Bornem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energiebedrijf als OCTA+ of Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas en HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en dat levert gemiddeld op €325 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Zo analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene stap is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage, Dema. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen opname van vocht

Alles over de huidige isolatiepremie in Bornem

Met behulp van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bornem in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bornem
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Op basis van onderstaande tips creëer je een isolatieplan Bornem wat strookt met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Via een warmtescan check je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is warmtedoorlatend glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Bornem voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is significant beter dan de spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Bornem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een prettig leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment