Woning isoleren Puurs-Sint-Amands

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Puurs-Sint-Amands? Een solide isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een paar maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren en tochtprofielen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die je razendsnel weer terugverdient. Op isolatiespecialisten.be lees je bruikbare informatie over isolatie Puurs-Sint-Amands. We bespreken onderwerpen als de spouwmuur isoleren en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-puurs-sint-amands-2870

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettig binnenklimaat
 • Zet het milieu op 1
 • Interessante energiebespaarlening
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieAntwerpen
GemeentePuurs-Sint-Amands
Postcode2870
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€169,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? In dat geval vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn meestal solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand bekijk jij de meest interessante werkzaamheden om jouw woning in Puurs-Sint-Amands te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Puurs-Sint-Amands is betaalbaar (rond de € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €210 per 12 maanden (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een significant lagere energierekening. De prijzen variëren rond €2000 en je bespaart al snel €195 per jaar. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn EPS parels, isolatiematrassen, chips, vloerisolatieplaten. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Puurs-Sint-Amands kost ongeveer €4550. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. De besparing loopt op tot €680, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het woonobject houdt de warmte binnenboord. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten liggen op zo’n €11300. De winst is grofweg €990 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder bestaan er nog meer aantrekkelijke werkzaamheden. Hieronder behandelen we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isolatie van dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Puurs-Sint-Amands (april 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een woning in Puurs-Sint-Amands kan hier direct aan bijdragen. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2425 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1075 (jaarlijks). Op deze pagina calculeren we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Puurs-Sint-Amands. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? Dan zijn de onkosten erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met zes jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3050)
€775
(€4500)
€1120
(€8700)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€200
(€1600)
€400
(€2950)
Spouwmuur€295
(€1750)
€530
(€2575)
€850
(€3350)
HR++ glas€195
(€2850)
€295
(€4075)
€415
(€4675)
isolatie puurs-sint-amands 2870

Populaire Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Fermacell
 • Recticel
 • Simson
 • Delta

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Puurs-Sint-Amands?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Puurs-Sint-Amands isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als Essent en Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezonde leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3925 en besparen tot €245 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Zo kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitvoerige klussen als dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder ontdek je nuttige informatie over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Informatie rondom isolatiepremie in Puurs-Sint-Amands

Mede door de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Puurs-Sint-Amands in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Puurs-Sint-Amands
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Echter, als je wilt besparen op je energierekening moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Puurs-Sint-Amands wat strookt met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Zoek een isolatiedeskundige in Puurs-Sint-Amands voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Het leuke is: de besparing op de stookkosten is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Puurs-Sint-Amands. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen resulteren in een warm en comfortabel huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment