Woning isoleren Essen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Essen? Een grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Met een paar maatregelen zoals de gevel isoleren of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op ons isolatie portaal lees je waardevolle informatie over isolatie Essen. We staan stil bij topics als radiatorfolie aanbrengen en minerale wol. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-essen-2910

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Energie uit een onuitputtelijke bron
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieAntwerpen
GemeenteEssen
Postcode2910
Gasverbruik21.710 kWh
Stroomverbruik3555 kWh
Gemiddelde energierekening€170,45

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website ontdek jij de populairste methodes om je woning in Essen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Essen kan erg voordelig (vanaf plusminus € 960 voor een rijwoning) en de potentiële besparing ligt op €185 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De onkosten zijn ongeveer €1800 en de besparing loopt op tot €275 op jaarbasis. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiematrassen, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Essen kost plusminus €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1090. Het rendement is al snel €810 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Een huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €11600. Het rendement is pakweg €880, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Wat ook interessant is, is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Overigens noemen we diverse alternatieve mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isoleren van dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte-isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Essen (mei 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota en natuurlijk een bewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Essen kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2775 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar. Hierna berekenen we de verwachte kosten wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Essen. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4300)
€665
(€7200)
€920
(€8900)
Vloerisolatie€140
(€1050)
€170
(€1550)
€355
(€3500)
Spouwmuur€265
(€800)
€650
(€2125)
€810
(€3525)
HR++ glas€205
(€2300)
€320
(€3700)
€425
(€4450)
isolatie essen 2910

Actuele Isolatiemerken:

 • Simson
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Borgh
 • Bahco

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Essen?

Waarom juist nu mijn huis in Essen isoleren?

Een vakkundige woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Watz en Elegant, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Evenzeer zal het comfort hoger worden: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3800, dat betekent een winst van 320 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar analyseer je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige klussen zoals vloer-, dak of gevelisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: goedkoop per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Essen

Dankzij de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Essen in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je een beroep doen opeen forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Essen
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel een beetje budget nodig. Als je onvoldoende budget hebt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 zonder rente (0%) bedoeld voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels de uitleg die hierna komt kom je met een isolatieplan Essen wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Essen voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing op de stookkosten is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Essen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een aangename warme woning en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is cruciaal een comfortabel leefklimaat. Dit kan met (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment