Woning isoleren Kalmthout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Kalmthout? Een solide isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. enkele acties zoals bijvoorbeeld dubbel glas en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna tref je uitgebreide informatie over isolatie Kalmthout. Denk aan vraagstukken over plat dak isoleren en steenwol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-kalmthout-2920

 • Snel terugverdiend
 • Een gezonde leefomgeving
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieAntwerpen
GemeenteKalmthout
Postcode2920
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€170,60

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter milieu, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de populairste methodes om jouw woning in Kalmthout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Kalmthout is interessant (vanaf plusminus € 760 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven fluctueren rond de €1925 en het resultaat is zo’n €235 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als EPS parels, chips, PUR schuim, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Kalmthout kost je zo’n €5500. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1030. De besparing loopt op tot €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €13500. Hiermee bespaar je ongeveer €850 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder kennen we nog meer vaak toegepaste werkzaamheden. Hierna beoordelen we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isolatie van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Kalmthout (mei 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota of wellicht een energiebewuste wereld? Isoleren van jouw woning in Kalmthout kan hier direct aan bijdragen. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. Dat is dus al gauw €1325 op jaarbasis. Hierna tref je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Kalmthout. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3650)
€665
(€6900)
€1150
(€9000)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€275
(€2200)
€365
(€3000)
Spouwmuur€395
(€875)
€470
(€2650)
€885
(€3600)
HR++ glas€250
(€2875)
€325
(€3725)
€405
(€4850)
isolatie kalmthout 2920

Gangbare Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • NMC
 • Borgh

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Kalmthout?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Kalmthout isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou een lagere energierekening bij een energiebedrijf zoals Engie of Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Mede zal het comfort hoger worden: geen tocht en kou bij de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3350 en besparen tot €330 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en wat prioriteit heeft. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke projecten als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een samenvatting van de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Gamma. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Info over isolatiepremie in Kalmthout

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Kalmthout voor jou kan doen.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Kalmthout
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, vloer of gevel. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Door het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Kalmthout wat in lijn is met dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, oude muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Kalmthout voor een speciaal consult.

 2. Wat is jou budget?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vergelijken van prijzen

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Kalmthout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en een fors lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment