Woning isoleren Sint-Kruis

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Sint-Kruis? Goede isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en kieren dichten worden je stookkosten een stuk lager. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Onderstaand vind je belangrijke informatie over isolatie Sint-Kruis. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de dakkapel en koudebruggen. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-sint-kruis-8310

 • Besparingen oplopend tot €625 p/jaar
 • Een prettige leefomgeving
 • Een bijdrage aan het milieu leveren
 • Minder geluid van buiten
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8310
Gasverbruik21.690 kWh
Stroomverbruik3445 kWh
Gemiddelde energierekening€167,89

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot 1985) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina check jij de meest populaire onderdelen om je woning in Sint-Kruis te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Dit stukje wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Sint-Kruis is interessant (vanaf ongeveer € 820 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €225 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte in huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn ongeveer €1775 en het rendement ligt op zo’n €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is middels de kruipruimte techniek. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het loont om dit te verbeteren. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Sint-Kruis kost doorgaans €4700. Kun jij ook veel zelf doen? Dan is het een stuk voordeliger €1060. De besparing loopt op tot €710, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De kosten worden geschat op zo’n €11800. Dit levert op ongeveer €890 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder kennen we nog een aantal mogelijke mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest interessante alternatieven.

 • Isoleren garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Sint-Kruis (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van jouw huis in Sint-Kruis kan hier direct aan bijdragen. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isolatie van een woning van voor 1974 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2900 m3. De besparing komt neer op €1125 per 12 maanden. Onderstaand calculeren we de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sint-Kruis. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn in dat geval veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren kan men terugverdienen in acht jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4300)
€845
(€6350)
€1070
(€8500)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€225
(€2350)
€400
(€2900)
Spouwmuur€260
(€900)
€420
(€2625)
€855
(€3625)
HR++ glas€220
(€2425)
€295
(€3800)
€375
(€5325)
isolatie sint-kruis 8310

Actuele Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Kruis?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Kruis isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een maatschappij als OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je CO2 vervuiling is minder. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425 en dat levert gemiddeld op €225, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u wat er aan warmte weglekt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke investeringen als isolatie van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om dichten van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze website bekijk je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Dit ligt vaak ook in het schap bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Big Mat, Hubo, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: is erg brandbaar

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Brugge

Door te profiteren van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Brugge voor jou kan doen.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is evident: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Sint-Kruis wat in lijn is met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. D.m.v. een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld enkel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Kruis voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk wel: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij goede isolatiebedrijven in Sint-Kruis. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam binnenklimaat en bespaart veel energie. Het werkschema kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Voldoende ventileren

  In een prima geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond binnenklimaat. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment