Woning isoleren Mormont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Mormont? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een isolatiemaatregel als bijv. isolatie van de zolder en naden en kieren dichten ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Mormont. Denk aan vraagstukken over de kruipruimte isoleren en Pur Isolatieplaten. Weten waar voor jou de kansen liggen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-mormont-6997

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Een verantwoorde keuze
 • Brandbeschermend
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLuxemburg
GemeenteErezée
Postcode6997
Gasverbruik21.530 kWh
Stroomverbruik3365 kWh
Gemiddelde energierekening€165,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest populaire onderdelen om jouw woning in Mormont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mormont kan erg voordelig (al vanaf +/- € 840 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten liggen rond €1675 en je profiteert van een besparing tot wel €240 per jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als steenwol, icynene, dekens, folie. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Mormont kost plusminus €5200. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1130. De besparing loopt op tot €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten worden geschat op zo’n €13500. Het rendement is grofweg €770 per jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere oplossing is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder bestaan er nog een aantal alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Isolatie van garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mormont (mei 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een milieuvriendelijke toekomst? Isoleren van de woning in Mormont kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) is veel winst te boeken. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1150 per jaar. Op ons isolatie portaal komen we met de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Mormont. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3350)
€685
(€6650)
€1180
(€9300)
Vloerisolatie€125
(€1450)
€180
(€2300)
€325
(€3350)
Spouwmuur€400
(€1425)
€630
(€2050)
€840
(€3475)
HR++ glas€190
(€2575)
€270
(€3425)
€450
(€4700)
isolatie mormont 6997

Actuele Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mormont?

Wat is het voordeel van mijn woning in Mormont isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Concreet: minder aardgas gebruik en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: minder tocht en kou rond het raam en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3725 en geeft een besparing van €225 elk jaar opnieuw. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Dan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige acties zijn aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig financiële middelen? Omvangrijke investeringen zoals vloer-, dak of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. In de box hieronder lees je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Hubo, Big Mat, Brico. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Informatie over isolatiepremie in Erezée

Door de ondersteuning van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Erezée in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Erezée
Het is overduidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, vloer of dakisolatie. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan creëer je een isolatieplan Mormont wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Zoek een isolatiedeskundige in Mormont voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Mormont. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties dragen bij aan een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. Waar jij mee start heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een gedegen ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een gezond leefklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment