Woning isoleren Brugge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Brugge? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels haalbare maatregelen als bijv. de bodem isoleren of isolerende kozijnen en deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand ontdek je uiteenlopende informatie over isolatie Brugge. Je leest uitvoerig over belangrijke onderwerpen zoals buitenmuren isoleren en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-brugge-8000

 • Tot €600 per jaar besparen
 • Een comfortabele leefomgeving
 • Kies voor een beter milieu
 • Aantrekkelijke groene lening
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8000
Gasverbruik20.570 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€164,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn meestal goed geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter klimaat, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website vind je de meest rendabele onderdelen om je woning in Brugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Brugge is financieel toegankelijk (rond de € 860 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €255 op jaarbasis (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn gemiddeld €1825 en de potentiële besparing ligt op €255 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Brugge kost gemiddeld €4600. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. De potentiële besparing ligt op €840 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €12700. Het voordeel is zo’n €890, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

0zijn er nog meer interessante alternatieven. In het gedeelte hierna bespreken we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Kruipruimte isolatie: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Brugge (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw woning in Brugge is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Brugge. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3450)
€675
(€5850)
€1000
(€8900)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€250
(€2550)
€305
(€3300)
Spouwmuur€275
(€900)
€640
(€1950)
€825
(€3000)
HR++ glas€205
(€2275)
€335
(€3325)
€450
(€5000)
isolatie brugge 8000

Actuele Isolatiemerken:

 • Bauder
 • Ursa
 • Bahco
 • Rockwool
 • Recticel

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Brugge?

Wat is het voordeel van mijn woning in Brugge isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energiebedrijf als Engie en Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Analyseer allereerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Voer een warmtescan uit. Op die manier ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Uitvoerige activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Hierna tref je een handig overzicht van het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Dema, Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Aanvragen van isolatiepremie in Brugge

Door de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Brugge meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat is er de speciale burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is onmiskenbaar: je kunt besparen op de energiekosten met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Brugge wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan komt u erachter op welke plekken er veel warmte lekt. Het kan gaan om dubbel glas, oude muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Brugge voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Brugge. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze acties bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment