Woning isoleren Sint-Michiels

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Sint-Michiels? Een solide isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals de schuur isoleren en isolerende deuren kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be lees je bruikbare informatie over isolatie Sint-Michiels. Denk aan onderwerpen als de buitengevel isoleren en purschuim. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-michiels-8200

 • Interessante terugverdientijd
 • Een gezond wooncomfort
 • Groene investering
 • Interessante energiebespaarlening
 • Het verwarmen van morgen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8200
Gasverbruik21.600 kWh
Stroomverbruik3400 kWh
Gemiddelde energierekening€166,50

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Dat is verspilling, want zo verliest je huis veel warmte door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een goed energielabel zijn vaak gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand achterhaal jij de meest interessante toepassingen om jouw woning in Sint-Michiels te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Sint-Michiels kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 790 voor een rijwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €235 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en bespaart veel energie. De prijzen liggen rond €1625 en het bespaart flink geld, tot wel €255 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, glaswol, steenwol, dekens. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Michiels kost plusminus €5000. Ben je zelf handig? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €990. De besparing loopt op tot €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €12800. Het rendement is circa €930 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast onderscheiden we nog enkele populaire opties. Hieronder bespreken we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Michiels (juni 2024)?

Wil jij graag een lagere energierekening en uiteraard een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Sint-Michiels is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2925 m3. Dat komt neer op €1350 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Michiels. Ben je een handige doe-het-zelver? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in zeven jaar en voor een spouwmuur is dat maar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per type kun je de verwachte opbrengst bekijken en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€3350)
€695
(€5750)
€1010
(€9750)
Vloerisolatie€120
(€1200)
€225
(€1600)
€385
(€2950)
Spouwmuur€290
(€1050)
€600
(€2500)
€880
(€3125)
HR++ glas€250
(€2825)
€305
(€3525)
€440
(€4675)
isolatie sint-michiels 8200

Bekende Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Michiels?

Wat is het voordeel van mijn woning in Sint-Michiels isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een maatschappij als Watz en Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een gezond klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3625, waarbij u een besparing realiseert van €340 p/jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene optie is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met dichten van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, aanschaffen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze pagina lees je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij de betere bouwmarkt als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Handy Home, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Brugge

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt het investeren in je huis nog aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Brugge aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is onmiskenbaar: je kunt fors besparen door je huis te isoleren. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Wil jij ook besparen? Door onderstaande tips creëer je een isolatieplan Sint-Michiels wat aansluit op dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, verrotte muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Michiels voor advies op maat.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Sint-Michiels. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen resulteren in een warm en comfortabel huis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een optimaal klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment