Woning isoleren Ramskapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Ramskapelle? Gedegen isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Via een aantal stappen als de zolder isoleren en radiatorisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand check je waardevolle informatie over isolatie Ramskapelle. We staan stil bij zaken als isolerende deuren en R-waarde. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-ramskapelle-8301

 • Lagere energiekosten
 • Minder last van trek en tocht
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Ook akoestische isolatie
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteKnokke-Heist
Postcode8301
Gasverbruik21.670 kWh
Stroomverbruik3435 kWh
Gemiddelde energierekening€167,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn standaard prima geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. Hierna zie je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Ramskapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ramskapelle is voordeling (rond de € 720 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €295 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en verlaagt het energiegebruik. De tarieven variëren rond €1975 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Ramskapelle kost +/- €5850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal jij ongeveer €970. Je energiekosten dalen flink, tot wel €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12700. De winst is om en nabij €860 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast bestaan er nog een aantal vaak toegepaste vormen. In het gedeelte hierna beschrijven we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Ramskapelle (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw woning in Ramskapelle kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn er grote voordelen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan een aardgas besparing realiseren van 2125 m3. Dat komt neer op €1400 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Ramskapelle. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement kan je vergelijken met 4 procent rente. Dakisolatie heeft men terugverdien in +/- acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€485
(€3950)
€705
(€4950)
€1210
(€8300)
Vloerisolatie€150
(€1300)
€280
(€2150)
€365
(€2950)
Spouwmuur€280
(€800)
€600
(€2100)
€945
(€3575)
HR++ glas€205
(€1925)
€275
(€3425)
€360
(€5100)
isolatie ramskapelle 8301

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ramskapelle?

Waarom mijn woning in Ramskapelle isoleren?

Een solide woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Eneco of Comfort Energy, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam wooncomfort en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Eveneens is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3025 en geeft een besparing van €235, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Daardoor check je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Ingrijpende investeringen als isolatie van dak, gevel of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna lees je meer info over veel toegepaste manieren. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Gamma, Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Hubo. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Knokke-Heist

Door gebruik te maken van een speciale premie worden investeringen in de woning zeker leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Knokke-Heist op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Knokke-Heist
Het is evident: je kunt flink bezuinigen met dak-, vloer of gevelisolatie. Maar, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Ramskapelle wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Ramskapelle voor advies op maat.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Ramskapelle. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een gezonde leefomgeving en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde van maatregelen bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment