Woning isoleren Aartrijke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Aartrijke? Goed toegepaste isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld binnenmuren isoleren en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die je snel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be bekijk je diverse informatie over isolatie Aartrijke. Je komt meer te weten over thema’s als isolatie van de dakkapel en cellulose isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-aartrijke-8211

 • Minder energielasten
 • Een optimaal wooncomfort
 • Veel minder uitstoot van CO-2
 • Minder geluidsoverlast
 • Hogere woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZedelgem
Postcode8211
Gasverbruik21.630 kWh
Stroomverbruik3415 kWh
Gemiddelde energierekening€166,96

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn standaard goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna zie je de meest populaire toepassingen om je woning in Aartrijke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Aartrijke is goed te betalen (vanaf zo’n € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €2000 en je bespaart al snel €270 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is een enorme energieverspiller. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Aartrijke kost je zo’n €5300. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1160. Je energiekosten dalen flink, tot wel €700, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De kosten liggen op zo’n €11300. De winst is pakweg €870 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog enkele rendabele werkzaamheden. In de volgende paragraaf bediscussiëren we de meest populaire uitvoeringen.

 • Garage-isoleren: Ook in de winter een warme garage
 • Schuur-isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Aartrijke (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van jouw huis in Aartrijke kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2275 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1350 (jaarlijks). Hieronder ontdek je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Aartrijke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met 4 procent rente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€415
(€4250)
€855
(€5100)
€1120
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€225
(€1800)
€370
(€2750)
Spouwmuur€350
(€1075)
€680
(€2675)
€915
(€3250)
HR++ glas€205
(€2575)
€340
(€3725)
€355
(€4925)
isolatie aartrijke 8211

Professionele Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Meer weten over het isolatiebedrijf in Aartrijke?

Wat is het voordeel van mijn woning in Aartrijke isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou minder energiekosten bij een energieleverancier als OCTA+ of Lampiris, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas & HR++ glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Tevens biedt het meer comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en dat levert gemiddeld op €270 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige maatregelen als isolatie van vloer, gevel of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie gebruiken en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op deze pagina lees je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Big Mat, Gamma, Hubo, Dema, Handy Home. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Belangrijke details over isolatiepremie in Zedelgem

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een aantal netbeheerders in België komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Zedelgem aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zedelgem
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Vergeet niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van het advies hieronder schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Aartrijke wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Onder andere het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Aartrijke voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Aartrijke. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In het geval van goede isolatie kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Bouw slimme ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig klimaat in huis. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment