Woning isoleren Zeebrugge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Zeebrugge? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Middels een investering zoals vliering isoleren of warmtereflecterende folie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Zeebrugge. Bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals de schuur isoleren en EPS isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-zeebrugge-8380

 • Lagere energierekening
 • Een prettiger en gezonder huis
 • Een duurzame oplossing
 • Buitengeluid absorberen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8380
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€169,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn standaard uitstekend geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Hierna bekijk jij de aantrekkelijkste werkzaamheden om je woning in Zeebrugge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Zeebrugge is goedkoop beginnend bij € 920 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €295 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en je verbruikt minder energie. De kosten variëren rond €1800 en het bespaart circa €190 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Zeebrugge kost +/- €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De potentiële besparing ligt op €780 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €12100. Het rendement is pakweg €760 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Overigens kennen we nog meer aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie schuur: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isolatie: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Zeebrugge (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige maatschappij? Isoleren van een woning in Zeebrugge is dan een zeer geschikte maatregel. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2525 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1175 per jaar. Hieronder berekenen we de uiteindelijke kosten zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Zeebrugge. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De prijzen zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en het rendement wordt steeds beter. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vier jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4350)
€855
(€6950)
€1020
(€8700)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€285
(€2250)
€370
(€3300)
Spouwmuur€200
(€1175)
€600
(€2300)
€885
(€3350)
HR++ glas€190
(€2825)
€290
(€3050)
€380
(€4950)
isolatie zeebrugge 8380

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Zeebrugge?

Waarom juist nu mijn huis in Zeebrugge isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een maatschappij als Mega of Lampiris, waar ook het klimaat van profiteert. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Overigens is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3975 en dat levert gemiddeld op €260 per jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Daardoor ontdek je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. In de box hieronder tref je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Goed verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Handy Home, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Brugge

Met behulp van de huidige premies wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Brugge op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Maar let op, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Zeebrugge wat overeenstemt met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn dun (tochtig) glas, traditionele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Zeebrugge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: de besparing die je realiseert met woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij lokale isolatiebedrijven in Zeebrugge. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden jou een gezonde leefomgeving en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Slim ventileren

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment