Woning isoleren Dudzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Dudzele? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij enkele acties als bijv. de schuur isoleren en naden en kieren dichten heb je een veel lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op deze pagina bekijk je handige informatie over isolatie Dudzele. Je kunt denken aan thema’s als isolatie van de zolder en schijntocht. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-dudzele-8380

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Woning wordt aantrekkelijker

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBrugge
Postcode8380
Gasverbruik21.790 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€169,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oud huis (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Onderstaand tref jij de meest populaire manieren om je woning in Dudzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dudzele kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 750 voor rijtjeshuizen) en je bespaart al snel €260 per 12 maanden (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn zo’n €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, PUR schuim, chips, isolatiematrassen. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Dudzele kost doorgaans €5800. Ben jij een klusser? De materiaalkosten zijn dan +/- €1010. De besparing loopt op tot €780 p/jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat het een betere isolerende werking heeften dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €12400. Het voordeel is plusminus €760 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere populaire vormen

0bestaan er nog een aantal vaak toegepaste alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest populaire mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren van zolder: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Dudzele (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van jouw huis in Dudzele is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per 12 maanden. Op deze website check je de verwachte kosten in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Dudzele. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de kosten veel aantrekkelijker.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in acht jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3950)
€725
(€5050)
€1150
(€8150)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€215
(€2150)
€355
(€2800)
Spouwmuur€335
(€1125)
€470
(€2325)
€865
(€3125)
HR++ glas€225
(€1900)
€320
(€3650)
€435
(€5325)
isolatie dudzele 8380

Populaire Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Dudzele?

Waarom mijn woning in Dudzele isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega en Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond binnenklimaat en een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3325, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €240 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Hierdoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende acties zoals vloer-, gevel of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering zijn grote winsten te boeken. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op deze website tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Brico, Gamma, Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: dicht vrijwel alle kiertjes en gaatjes
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Brugge

Door te profiteren van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Brugge aan kan bieden.
 • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Brugge
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Dudzele wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld geen HR++ glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Dudzele voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie ligt altijd hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Dudzele. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen resulteren gegarandeerd in een gezond leefklimaat en veel lagere gaskosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een uitstekend geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Werk aan een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment