Woning isoleren Uitkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Uitkerke? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? Aan de hand van haalbare maatregelen als de gevel isoleren of tochtstrips of tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook in een wat nieuwer huis zijn er veel mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal ontdek je handige informatie over isolatie Uitkerke. We staan stil bij zaken als de binnengevel isoleren en energie besparen tips. Meteen besparen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-uitkerke-8370

 • Minder energielasten
 • Een gezond leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Voor elk budget
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteBlankenberge
Postcode8370
Gasverbruik21.750 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€168,81

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwhuizen met een energielabel A of B zijn meestal degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf lees jij de meest toegepaste methodes om je woning in Uitkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat zorgt voor een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Uitkerke is goedkoop (vanaf € 730 voor tussenwoningen) en de potentiële besparing ligt op €245 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een fors lagere energierekening. De onkosten zijn ongeveer €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €190 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Uitkerke kost doorgaans €5900. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1210. De besparing loopt op tot €830 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11600. De winst is grofweg €950 elk jaar opnieuw. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere populaire vormen

Ook noemen we allerlei populaire uitvoeringen. In het gedeelte hieronder benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Een warme en droge opslagplek
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Uitkerke (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Uitkerke is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is veel winst te boeken. Isolatie van een woning van voor 1974 betekent wel een aardgas besparing van 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal check je de uiteindelijke kosten op het moment dat je in zee gaat met een isolatiespecialist in Uitkerke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie kan men terugverdienen in 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3850)
€695
(€4900)
€1080
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1100)
€240
(€1650)
€385
(€2950)
Spouwmuur€220
(€800)
€750
(€2800)
€905
(€3150)
HR++ glas€225
(€2950)
€305
(€4250)
€375
(€4825)
isolatie uitkerke 8370

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Uitkerke?

Waarom mijn woning in Uitkerke isoleren?

Een gedegen woningisolatie staat gelijk aan lagere stookkosten bij een maatschappij zoals Eneco en Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3925 en besparen tot €295 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen op welke manier er nu is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Hierdoor kom je erachter wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene oplossing is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grootse klussen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, kopen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina ontdek je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Big Mat, Dema, Hubo, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: geluidsabsorberend en goedkoop
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Info over isolatiepremie in Blankenberge

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Blankenberge in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Samen met de buren besparen? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Blankenberge
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag dankzij woningisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Uitkerke wat matcht met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest. Wat we tegenkomen is dubbel glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Bezoek een isolatiedeskundige in Uitkerke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat is jou budget?

  Wat zijn financiële eisen? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Uitkerke. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze acties bieden jou een aangenaam binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Installeer voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment