Woning isoleren Meetkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Meetkerke? Een solide isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een aantal stappen zoals isolatie van de kruipruimte en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Onderstaand komen we met uitgebreide informatie over isolatie Meetkerke. Je leest uitvoerig over items als radiatorfolie plaatsen en XPS Isolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-meetkerke-8377

 • Structureel lagere energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Draag bij aan een beter milieu
 • Tevens geluidsisolatie
 • Hogere woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteZuienkerke
Postcode8377
Gasverbruik21.770 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€169,12

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Op dat moment verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn prima geïsoleerd. Bij oudere huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf check jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Meetkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt de warmte binnenboord, met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Meetkerke is aantrekkelijk (vanaf € 780 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €270 (jaarlijkst, prijzen juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De kosten zijn gemiddeld €1725 en je bespaart op de energierekening, tot wel €200 per jaar. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als isolatiechape, chips, EPS parels, PUR schuim. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is kan een flinke kostenpost zijn. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Meetkerke kost plusminus €4600. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1150. De potentiële besparing ligt op €720, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12000. Het rendement is ongeveer €900 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder zijn er diverse populaire uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de meest toegepaste opties.

 • Garage-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Zolder isolatie: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Meetkerke (juli 2024)?

Wil je streven naar lagere energielasten en een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van een woning in Meetkerke kan hier uitkomst bieden. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2850 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1100 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Meetkerke. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6% spaarrekening. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4,5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3800)
€615
(€5100)
€980
(€8950)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€180
(€2200)
€335
(€2850)
Spouwmuur€215
(€750)
€650
(€2600)
€880
(€3100)
HR++ glas€190
(€1925)
€320
(€3325)
€350
(€5275)
isolatie meetkerke 8377

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Meetkerke?

Waarom mijn woning in Meetkerke isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij als OCTA+ en Elegant, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit heeft als resultaat een gezond wooncomfort en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel glas of normaal dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat leidt tot minder energiekosten. Eveneens merk je een toename van comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3125, dat betekent een winst van 260 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige klussen als gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, integreren van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met uiteenlopende materialen. Op deze pagina komen we met kort & bondige info over veel gebruikte types. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Brico, Hubo, Dema, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home. Bekende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: licht en stevige materiaal
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: geen opname van vocht

Aanvragen van isolatiepremie in Zuienkerke

Met behulp van de premies van de gemeente wordt je woning isoleren nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Zuienkerke kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zuienkerke
Het is evident: je kunt enorm besparen met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als je het geld niet hebt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 met een rente van 0% die er speciaal is voor mensen met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Meetkerke wat aansluit op jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan analyseer je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Meetkerke voor advies op maat.

 2. Wat is jou budget?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Meetkerke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen dragen bij aan een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een uitstekend geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Investeer in een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment