Woning isoleren Moerkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Moerkerke? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouw en isolerende raambekleding kan je al veel geld besparen. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die ontzettend rendabel zijn. Hierna vind je waardevolle informatie over isolatie Moerkerke. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals tochtwering en glaswol isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-moerkerke-8340

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond leefklimaat
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Voor klein en groot budget
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteDamme
Postcode8340
Gasverbruik21.720 kWh
Stroomverbruik3460 kWh
Gemiddelde energierekening€168,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heeft een aantrekkelijk rendement. Verderop check je de meest populaire manieren om je woning in Moerkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Moerkerke kan zeer goedkoop (al vanaf € 810 voor een kleine woning) en het bespaart je al gauw €215 op jaarbasis (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1725 en je profiteert van een besparing tot wel €195 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiechape, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Moerkerke kost ongeveer €5900. Ben je zelf handig? Dan is het een stuk voordeliger €1220. Het voordeel loopt al gauw op tot €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11700. Hiermee bespaar je ong. €780 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we allerlei populaire opties. In onderstaande tekst bediscussiëren we de interessantste oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Betaalbare oplossing
 • Isoleren kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Moerkerke (mei 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of wellicht een bewuste toekomst? Isoleren van de woning in Moerkerke is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2450 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1425 (jaarlijks). Onderstaand vind je de hoogte van de investering wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Moerkerke. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€455
(€4350)
€875
(€4950)
€1100
(€8650)
Vloerisolatie€160
(€1500)
€295
(€2100)
€320
(€3200)
Spouwmuur€295
(€1000)
€460
(€1950)
€820
(€3675)
HR++ glas€200
(€2900)
€300
(€3750)
€415
(€4600)
isolatie moerkerke 8340

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Meer weten over het isolatiebedrijf in Moerkerke?

Wat is het voordeel van mijn woning in Moerkerke isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Engie en Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit heeft als resultaat een gezond klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Ook geeft het extra comfort: geen tocht en kou bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3425, dat betekent een winst van 305 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Probeer te achterhalen wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Daardoor ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat prioriteit heeft. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar moet je op de kosten letten? Omvangrijke projecten als isolatie van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering zijn er allerlei mogelijkheden. Je kunt denken aan naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Op deze website check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Vaak verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Dema, Gamma, Handy Home. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Informatie over isolatiepremie in Damme

Mede door de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Damme kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Damme
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Moerkerke wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Met behulp van een warmtescan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, afgeleefde muren of een verouderd dak. Zoek een isolatiedeskundige in Moerkerke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is veel lucratiever dan de spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Moerkerke. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen leiden tot een optimaal wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Voldoende ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment