Woning isoleren Opdorp

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Opdorp? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering zoals HR++ glas of dakkapel isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Op ons isolatie portaal bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Opdorp. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als dakkapel isoleren en houten vloer isoleren. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef jouw voorkeuren door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-opdorp-9255

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Geen vochtproblemen
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBuggenhout
Postcode9255
Gasverbruik23.930 kWh
Stroomverbruik3507,95300265629 kWh
Gemiddelde energierekening€178,64

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Als dat het geval is verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna tref je de aantrekkelijkste methodes om een woning in Opdorp te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze open ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis verliest niet onnodig warmte met als gevolg een optimaal binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Opdorp is betaalbaar (om en nabij de € 870 voor rijwoningen) en de potentiële besparing ligt op €200 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en veel minder stookkosten. De kosten liggen rond €1800 en het bespaart circa €230, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, dekens, steenwol, folie. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Opdorp kost ongeveer €4900. Ben jij een klusser? Dan betaal je alleen de materialen van €1100. Het rendement is al snel €760 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject gaat zuiniger om met de warmte in huis. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11000. De winst is ong. €930 elk jaar opnieuw. Wil de gemeente niet meewerken? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Daarnaast onderscheiden we meerdere alternatieve mogelijkheden. Hieronder praten we over de meest interessante opties.

 • Isolatie van garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Opdorp (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en een energiezuinige toekomst? Isoleren van woning/huis in Opdorp kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €975 (jaarlijks). Op deze website berekenen we de hoogte van de investering wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Opdorp. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is vergelijkbaar met 4 procent rente. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 9 jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4300)
€655
(€6250)
€1080
(€9550)
Vloerisolatie€155
(€1400)
€200
(€1600)
€300
(€3250)
Spouwmuur€200
(€1250)
€590
(€2425)
€950
(€3000)
HR++ glas€230
(€1850)
€265
(€3200)
€365
(€4900)
isolatie opdorp 9255

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Opdorp?

Waarom zou ik mijn huis in Opdorp isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een comfortabel leefklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen tocht en kou bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3325 en dat levert gemiddeld op €290 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Op die manier analyseert u waar de meeste warmte ontsnapt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Omvangrijke investeringen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Vaak gaat het om het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken een heleboel materialen. Op deze pagina bekijk je een korte omschrijving van veel toegepaste manieren. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo. Kies een A-merk zoals Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: maximale luchtdichtheid
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Buggenhout

Via de premies die de gemeente verstrekt wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Buggenhout aanbiedt.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij minstens 10 woningen mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Buggenhout
Het is onmiskenbaar: je kunt flink bezuinigen dankzij woningisolatie. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) tegen 0% rente speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Via de uitleg die hierna komt maak je zelf een isolatieplan Opdorp wat schikt naar jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Op basis van een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Opdorp voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Opdorp. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen bieden sowieso een optimale leefomgeving en structureel lagere energielasten. Het werkschema bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een prettig binnenklimaat. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment