Woning isoleren Buggenhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Buggenhout? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Middels een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je handige informatie over isolatie Buggenhout. Je leest uitvoerig over onderwerpen als triple glas en minerale wol. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-buggenhout-9255

 • Besparen op energienota
 • Een aangenaam wooncomfort
 • Met respect voor natuur en milieu
 • Relatief snel te plaatsen
 • Beter energielabel

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteBuggenhout
Postcode9255
Gasverbruik21.400 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€163,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Dan verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Verderop achterhaal jij de aantrekkelijkste manieren om jullie woning in Buggenhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als effect een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Buggenhout is goed te betalen (om en nabij de € 750 voor een tussenwoning) en de besparing op de energienota loopt op tot €285 (jaarlijkst, prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en maakt dat de energierekening minder wordt. De prijzen zijn zo’n €1975 en de winst ligt rond de €260 per jaar. De eenvoudigste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn glaswol, steenwol, folie, dekens. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Buggenhout kost ongeveer €5600. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1220. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €830 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €13300. Hiermee bespaar je om en nabij €780 per jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we nog enkele aantrekkelijke werkzaamheden. In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie van schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isolatie zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Buggenhout (juli 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van een huis in Buggenhout is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn er grote voordelen. Het isoleren van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2250 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €1050 per jaar. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) als je kiest voor een isolatiespecialist in Buggenhout. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€335
(€3250)
€595
(€7100)
€920
(€9050)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€270
(€2150)
€330
(€2700)
Spouwmuur€260
(€1200)
€560
(€2300)
€890
(€3350)
HR++ glas€215
(€2225)
€330
(€4150)
€365
(€5400)
isolatie buggenhout 9255

Populaire Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Kingspan
 • Kingspan Unidek

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Buggenhout?

Wat is het voordeel van mijn woning in Buggenhout isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Engie of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een comfortabel klimaat in huis en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Mede neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3350, dat betekent een winst van 220 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en wat de kwaliteit hiervan nog is. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende activiteiten zoals isoleren van vloer, dak of gevel moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van velerlei geschikte materialen. Hierna ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Hubo, Handy Home, Gamma, Dema, Mr. Bricolage, Big Mat. De top-merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: voor extra thermisch comfort
 • XPS: neemt geen vocht op

Info over isolatiepremie in Buggenhout

Dankzij de premies van de gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Buggenhout op dit vlak doet.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Besparen met de hele straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huidige woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Buggenhout
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met het isoleren van je woning. Bedenk wel, als je wilt besparen op je energierekening moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. onderstaande tips creëer je een isolatieplan Buggenhout wat matcht met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners wat er gedaan is. Middels een warmtescan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, afgeleefde muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Buggenhout voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed nieuws: het rendement van woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal professionele isolatiebedrijven in Buggenhout. Vergelijk altijd meerdere offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vormen bieden sowieso een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De planning bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Doe dat met (MV) mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment