Woning isoleren Oudegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Oudegem? Goed toegepaste isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de bodem of radiatorfolie kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er allerlei kansen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website check je belangrijke informatie over isolatie Oudegem. Je kunt denken aan onderwerpen als de spouw isoleren en spouwanker. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-oudegem-9200

 • Lagere energierekening
 • Weinig last meer van vocht
 • Zelf kiezen voor een beter milieu
 • 20% subsidie voor VVE’s
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gasverbruik23.870 kWh
Stroomverbruik3506,07849094602 kWh
Gemiddelde energierekening€178,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het na-isoleren resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en is razendsnel terugverdient. Op deze pagina ontdek je de meest interessante acties om jullie woning in Oudegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een prettig wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Oudegem kan zeer goedkoop (rond de € 720 voor tussenwoningen) en het bespaart flink geld, tot wel €205 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en bespaart veel energie. De kosten liggen rond €1725 en de besparing op de energienota loopt op tot €185 per jaar. De meest toegepaste manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals folie, dekens, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Oudegem kost plusminus €4700. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1200. Het rendement is al snel €780 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning verliest veel minder warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €11600. Daarmee bespaar je pakweg €880, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Ook bestaan er nog een aantal interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna bespreken we de meest rendabele vormen.

 • Garage isoleren: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Oudegem (juni 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiebewuste wereld? Isoleren van een woning in Oudegem is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2000 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €800 per jaar. Op deze website vind je de kosten (bij benadering) als je het laat doen door een isolatiespecialist in Oudegem. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de totale kosten een stuk lager.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per soort kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3900)
€805
(€5200)
€1200
(€9050)
Vloerisolatie€145
(€1350)
€285
(€2250)
€370
(€3450)
Spouwmuur€355
(€950)
€580
(€2775)
€890
(€3375)
HR++ glas€200
(€2675)
€325
(€3075)
€440
(€5150)
isolatie oudegem 9200

Bekende Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Oudegem?

Waarom moet ook ik mijn huis in Oudegem isoleren?

Een goede woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Poweo, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een comfortabel binnenklimaat en een hogere waarde van de woning. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, dat betekent een winst van 300 op jaarbasis. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Daardoor komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Diepgaande activiteiten zoals gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je meer info over de meest populaire soorten. Te koop bij grotere bouwmarkten als Brico, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home, Gamma. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: bestand tegen schimmels en micro-organismen

Informatie rondom isolatiepremie in Dendermonde

Via de premies van de gemeente worden investeringen in de woning zeker interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Dendermonde in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dendermonde
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips bouw jij je eigen isolatieplan Oudegem wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Bepaal de leeftijd van de woning en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Op basis van een warmtescan komt u erachter op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Oudegem voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Leuk detail: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal lokale isolatiebedrijven in Oudegem. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Begin – indien nodig – met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en een fors lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een solide geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is zeker nodig voor een aangename leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment