Woning isoleren Massemen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Massemen? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. een investering zoals schuin dak isoleren en verwarmingsbuizen isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen die je snel terugverdient. Hieronder check je nuttige informatie over isolatie Massemen. Je komt meer te weten over vraagstukken over isolatie van de gevel en R-waarde. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-massemen-9230

 • Investering snel terugverdiend
 • Een comfortabel leefklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Leningen beschikbaar met lage rente
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteWetteren
Postcode9230
Gasverbruik23.910 kWh
Stroomverbruik3507,32816541953 kWh
Gemiddelde energierekening€178,54

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij oude huizen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website lees jij de interessantste werkzaamheden om jullie woning in Massemen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Massemen is goed te betalen (vanaf zo’n € 770 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten fluctueren rond de €1900 en het bespaart flink geld, tot wel €270 op jaarbasis. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, dekens, steenwol. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Massemen kost zo’n €5000. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11700. Dit levert op plusminus €800 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we nog een aantal vaak toegepaste mogelijkheden. In het gedeelte hieronder behandelen we de meest toegepaste opties.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Betaalbare oplossing
 • Isolatie van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Massemen (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van jouw huis in Massemen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. Dat is dus al gauw €1025 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Massemen. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 7 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3800)
€825
(€4750)
€990
(€8400)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€270
(€2450)
€325
(€3200)
Spouwmuur€195
(€1325)
€440
(€2650)
€900
(€3250)
HR++ glas€235
(€2550)
€265
(€3500)
€405
(€5000)
isolatie massemen 9230

Erkende Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Massemen?

Wat is het voordeel van mijn woning in Massemen isoleren?

Een solide woningisolatie leidt tot structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Essent of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Bovendien merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3575, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €305 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Daardoor achterhaalt u wat er aan warmte weglekt en wat de quick win zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene optie is duurder i.v.m. ander opties. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over de diverse mogelijkheden. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Wetteren

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te zien wat de gemeente Wetteren aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Wetteren
Het is simpel: je kunt besparen op de energiekosten door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Op basis van de uitleg die hierna komt schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Massemen wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Via een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Wat we tegenkomen is geen HR++ glas, afgeleefde muren of een lekkend dak. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Massemen voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Wat heb je te besteden? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Leuk detail: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Installateurs vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je gaat beginnen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Massemen. Vergelijk altijd meerdere offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en veel lagere gaskosten. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Installeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor de gezondheid. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment