Woning isoleren Sint-Gillis-Dendermonde

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Sint-Gillis-Dendermonde? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die je razendsnel weer terugverdient. Hieronder bekijk je waardevolle informatie over isolatie Sint-Gillis-Dendermonde. Dit kan gaan om zaken als tochtbanden en EPS isolatie. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-sint-gillis-dendermonde-9200

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Draag bij aan een milieu
 • Buitengeluid absorberen
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteDendermonde
Postcode9200
Gasverbruik23.890 kWh
Stroomverbruik3506,70332818278 kWh
Gemiddelde energierekening€178,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Dan zal er veel warmte ontsnappen door ramen of muren naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn doorgaans gedegen geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. In het volgende stukje achterhaal jij de meest interessante acties om je woning in Sint-Gillis-Dendermonde te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Gillis-Dendermonde kan zeer goedkoop (om en nabij de € 830 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (prijspeil juli 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven zijn zo’n €1900 en de besparing loopt op tot €250 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is middels de kruipruimte techniek. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als icynene, folie, glaswol, steenwol. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Sint-Gillis-Dendermonde kost doorgaans €5850. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1100. De besparing loopt op tot €700 p/jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €13100. Het voordeel is ongeveer €790, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

Verder noemen we allerlei aantrekkelijke uitvoeringen. In onderstaande tekst bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Isoleren garage: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isolatie: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Sint-Gillis-Dendermonde (juli 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Sint-Gillis-Dendermonde is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan een aardgas besparing realiseren van 2700 m3. Dat is dus al gauw €1300 p/jaar. Hierna vind je de totale prijs wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Sint-Gillis-Dendermonde. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Wat is de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat geld opzij gezet? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4,5 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type zie je de geschatte opbrengst en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€4150)
€695
(€6950)
€1130
(€9000)
Vloerisolatie€130
(€1400)
€230
(€1550)
€320
(€3450)
Spouwmuur€225
(€1150)
€480
(€2350)
€930
(€3475)
HR++ glas€250
(€2075)
€260
(€3225)
€360
(€5175)
isolatie sint-gillis-dendermonde 9200

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Sint-Gillis-Dendermonde?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Sint-Gillis-Dendermonde isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in een lagere energienota bij een energieaanbieder als Essent of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een gezonde leefomgeving en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Daarnaast biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3125, dat betekent een winst van 310 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welke materialen zijn gebruikt. Kies voor een warmtescan. Zo ontdek je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden als isolatie van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verschillende soorten materialen. In de box hieronder lees je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Handy Home, Hubo, Brico, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: isoleert zeer goed (lambdawaarde van 0.022)
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Dendermonde

Door de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Dendermonde aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dendermonde
Het mag duidelijk zijn: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Sint-Gillis-Dendermonde wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. Met een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Voorbeelden zijn enkel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Sint-Gillis-Dendermonde voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Installateurs vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Gillis-Dendermonde. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  Standaard begint men met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een prettige leefomgeving en bespaart veel energie. Het werkschema is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment