Woning isoleren Burg-Reuland

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Burg-Reuland? Een grondige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Middels een investering als bijv. isolatie van de gevel en deuren isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Hieronder vind je diverse informatie over isolatie Burg-Reuland. We zoomen in op items als isolatie van verwarmingsbuizen en U-waarde. Hoe kan ik isoleren en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-burg-reuland-4790

 • Hoog rendement
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Minder CO-2 uitstoot
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Huis ligt beter in de markt

ProvincieLuik
GemeenteBurg-Reuland
Postcode4790
Gasverbruik22.840 kWh
Stroomverbruik3520 kWh
Gemiddelde energierekening€174,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand lees jij de meest populaire stappen om je woning in Burg-Reuland te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Burg-Reuland kan zeer goedkoop (al vanaf +/- € 930 voor een tussenhuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 (jaarlijkst, kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De tarieven zijn zo’n €1875 en de besparing loopt op tot €270 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Burg-Reuland kost zo’n €5550. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1070. De potentiële besparing ligt op €770 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €12700. Je profiteert van zo’n €770, ieder jaar weer. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0onderscheiden we meerdere rendabele alternatieven. Hieronder beoordelen we de meest aantrekkelijke werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur isolatie: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isoleren van zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie van dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Minder last van ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Burg-Reuland (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere energielasten of bijdragen aan een duurzame samenleving? Isoleren van een woning in Burg-Reuland kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1175 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op ons isolatie portaal bekijk je de totale prijs wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Burg-Reuland. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn in dat geval stukken beter.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dakisolatie verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat 6 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3700)
€805
(€4500)
€930
(€8250)
Vloerisolatie€115
(€1250)
€185
(€2650)
€350
(€3000)
Spouwmuur€180
(€1025)
€710
(€2325)
€875
(€3050)
HR++ glas€210
(€2225)
€300
(€3800)
€430
(€4500)
isolatie burg-reuland 4790

Gangbare Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Isover
 • NMC
 • Unilin
 • Isolatieshop

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Burg-Reuland?

Waarom moet ook ik mijn huis in Burg-Reuland isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieaanbieder als Watz en Trevion, en is goed voor het milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft binnen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Ook biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en besparen tot €270 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Stap dan direct over op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige klussen als dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna bekijk je nuttige informatie over de diverse mogelijkheden. Te koop bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer goede Rc waarde
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: een dure oplossing

Informatie over isolatiepremie in Burg-Reuland

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Burg-Reuland kan betekenen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw woning of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Burg-Reuland
Het is simpel: de stookkosten gaat flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je nu te weinig geld hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Met tips van onze adviseurs bouw jij het isolatieplan Burg-Reuland wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, verouderde muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Burg-Reuland voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing op de stookkosten ligt een stuk hoger dan de spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar je gaat beginnen? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Burg-Reuland. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam leefklimaat en structureel lagere energielasten. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een prima geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een werkende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een prettig klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment